Скилър, Джами, Криско и Бистришките баби са гост-изпълнители и съавтори на дуета. За коя от трите песни ще гласуваш на 3 март?

Три песни, базирани на българския фолклор, предлагат Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи за финала на Евровизия 2013 в Швеция.

Във всички техни тазгодишни предложения обаче като че ли не се усеща първичната емоция от "Вода", която грабна европейската публика и ги изведе до петото място в Хелзинки 2007.

Видео: Песента победител на Евровизия 2012

Според БНТ "основно предимство на сегашните им парчета, че са много различни от познатия поток изпълнения, представяни на този конкурс - с различна енергия, нестандартно звучене и емоция". 

И в трите песни Елица е съавтор на музиката, а Стунджи - в аранжиментите. Изборът е насрочен за вечерта на 3 март, с гласуване на професионално жури и тв публиката.

"Само шампиони" е написана съвместно с рапъра Кристиян Талев-Криско, а гост-музикант на гайда е Петьо Костадинов.

В композицията и изпълнението на "Дзупай, либе босо" участват реге музикантът Цветелин Грудански-Джами (Jahmmi Youth), нашумял от актуалния хит на Графа "Кауза пердута", и световният шампион по бийтбокс Александър Деянов-Скилър.

Фотогалерия: Българското участие на Евровизия досега

Вокалната група "Бистришките баби" имат активна роля в третата песен - "Кисмет", в чийто аранжимент се е включил аржентинският диджей Джонатан Тесей Кинтар.

Стилът на парчето се определя като чилаут, с характерните за дуета етно елементи, отново с добавена гайда и две народни певици, които пригласят на Елица.