Според Стив Бейкър Европейският съюз е "препятствие" пред световния мир и е несъвместим със свободното общество

Най-новият член на преговорния екип за Брекзит на британския министър-председател Тереза Мей - Стив Бейкър, може да се окаже пречка за преговорите по излизането на Великобритания от Европейския съюз. 

Оказва се, че Бейкър е бил заснет на видео клип да говори за неминуемото унищожаване на Европейския съюз като залог за бъдещето на Европа, пише "Индипендънт". 

По време на реч пред тинк-танк организацията Либертариански алианс през 2010 г., Стив Бейкър говори за това, че ЕС трябва „изцяло да бъде унищожен“, тъй като е "препятствие" пред световния мир и е несъвместим със свободното общество. 

Депутати от Консервативната партия предупредиха, че назначаването на Бейкър сега може да представлява риск за способността на Обединеното кралство да гарантира добри условия за Брекзит. 

От своя страна, лейбъристите повдигнаха въпроса за преценката на министър-председателя Тереза Мей.

Някои членове вътре в Консервативната партия коментират пред изданието, че именно това е желанието на крайните деятели за "Брекзит" - тотален разпад на Европейския съюз. 

Те изразяват съмнение в способностите на преговорния екип на Великобритания да сключи качествена сделка с ЕС, когато членове изразяват такива крайни мнения. 

Източник: "Индипендънт"