Дупката е с размер няколко квадратни метра

Част от тротоара и платното на столичния бул. "Черни връх" пропадна в метрото. Там в момента се строи метростанция "Витоша". Дупката се отворила в района на завод "Витоша", съобщи "Дарик", позовавайки се на сигнал от таксиметрови шофьори в района.

Дупката е от няколко квадратни метра. Видимо няма пропаднали коли и е възможно да става въпрос за нормална строителна дейност.

Засегната е малка част от пътното платно и се преминава нормално. Пред "Дарик" от столичното метро са потвърдили, че пропадане има. Шефът на "Метрополитен София" Стоян Братоев потвърди, че случаят се проверява.

На мястото има полицейски екип.

"Имаме слягане с дълбочина около 3 метра и с размери 7 на 8,5 метра. То е извън булеварда - в градинката и в подхода към магазин на "Лидл". Това е извън трафика, но ние сме заградили 2,5 метра от платното с оглед по-голяма безопасност на трафика. Създали сме временна организация на движението. В момента се работи по укрепване на това пропадане. Градският транспорт преминава нормално", обясни пред БНР Иван Илиев, ръководител на обекта, изпълняван от фирма изпълнител в участъка "Джеймс Баучер". 

В участъка преди години са изградени комуникации и преминава топлофикационен тунел и шахти за оптика, уточни той. Фирмата, която изпълнява трасето, ще се заеме с укрепителните действия. Разходите за това влизат в предварително договорената сума.

Създадена е организация за преминаването на пешеходци до възстановяване на тротоара.

Източник: "Дарик"