В новият кабинет ще има 18 министри и трима вицепремиери

Бойко Борисов отново ще е министър-председател. Това стана ясно от изказването на лидера на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев след срещата между двете политически сили.

"Реформаторският блок никога не е оспорвал правото на първата политическа сила да определи своя министър-председател. Днес ГЕРБ посочи своя министър-председател", заяви бе Кънев.

18 министри и трима вицепремиери

Преговарящият от страната на ГЕРБ Румяна Бъчварова, че кабинетът, който ще бъде предложен, включва 18 министри и трима вицепремиери. Освен от ГЕРБ и от РБ е предвиден и министър от АБВ, допълни тя.

Радан Кънев добави, че в новия кабинет реформаторите ще имат един вицепремиер и шестима министри, но не назова имената им. Самият той обаче няма да заеме министерско кресло.

Промени в министерствата

По думите му остава структурата, която бе одобрена на първите консултации. Министерство на икономиката, енергетиката и туризма ще бъде разделено на три, а Министерство на инвестиционното проектиране ще бъде закрито.

След двучасовата среща между двете формации лидерът на ДСБ обяви, че имената на министрите ще бъдат обявени утре. Тогава вече ще бъдат одобрени от парламентарните групи.