Роми атакуваха и пребиха от бой едни от най-добрите танцьори в България, разказва специализираният сайт 359hiphop.com

Танцьори в най-добрата брейкденс формация за 2014 г. - X-Energy Crew, са потърпевшите от конфликта между две групи младежи в столичния кв. Орландовци в събота вечерта, пратил шестима души в болница. Сред тях е и водещата на предаване за танцова култура.

"Леките наранявания" включват извадено рамо, счупени ребра и пункция на белия дроб, коментира специализираният сайт 359hiphop.com и разказва подробностите от първа ръка:

"Излизаш в събота вечер след дълга работна седмица да разпуснеш с приятели в парка, група роми (не, майната му - цигани) почват да вдигат прах около теб, докато от колите им звучи силна музика (предполагам всички се досещате за стила), правиш им забележка за държанието и те в отговор те пребиват от бой.

Нормална събота вечер в столицата, нали така?

И след цяла вечер, прекарана съответно в болници и РПУ-та, държавата ни пак мълчи и стои пасивна. След още един-два дни и новините ще отшумят и след месец повечето хора дори няма да си спомнят за случката. Все пак не е нещо толкова необичайно в нашата мила България, че да му се обръща прекалено много внимание.

Реално погледнато, ако тръгнем да гледаме какви брутални неща се случиха в държавата ни само през последната година, наистина случката, за която в момента ви разказваме си изглежда направо незначителна.  И в момента, в който всички се питат "Къде е държавата?!", отговор няма. А когато положението е такова,

идва ред на анархията и саморазправата..."

В заключение авторът на публикацията в 359hiphop.com пише: "Мразя расизма. Расизмът няма място в сърцата и съзнанието на модерния и здравомислещ човек и е абсолютно отвратително да съдиш човек само заради цвета на кожата му или произхода му.

Но случки като вчерашната карат българите да презират циганите в България, точно както англичаните презират българите в Англия. И колкото и скапано да звучи - за всичко си има причина. И все си мисля, че ако на предстоящите избори излезе партия, която да гарантира, че ще изгони циганската сган от България (не здравомислещите и честни цигани, а СГАНТА), тази група от политици няма да е далече от победата."

Екипът на 359hiphop пожелава бързо възстановяване на всички пострадали от X-Energy Crew и апелира към читателите си

"най-важното нещо - запазете в сърцата си любовта към Хората"

След снощния митинг в Орландовци, който ескалира и доведе до нови сблъсъци, протестът тази вечер е свикан пред Народното събрание под наслов "Не искаме война, искаме справедливост!". Бой с бой не се решава и нека запазим самообладание и бъдем разумни, призовават организаторите във "Фейсбук".

Източник: 359hiphop.com; "Блиц"