Мъжът искал да вземе плацентата на детето си

Пореден случай на нападение над лекар: акушер-гинеколожка от болница "Шейново" беше пребита на работното си място от баща, който настоявал да получи плацентата на новороденото си бебе, съобщи Би Ти Ви. 

На обясненията, че това е биологичен материал и за неговото използване ни съхранение има установен ред, агресивният мъж отговорил, че има всички нужни разрешителни. 

При обяснението, че има разпореждане от управителя на болницата плацентата да бъде съхранена правилно, но не и предадена в почивния ден, без нужната документация, бащата ударил лекарката и тя загубила съзнание. 

Тя не помни какво е точно е станало, но след нападението е с комоцио, счупен нос и множество хематоми по лицето. 

Нападателят Владимир Стоянов е задържан за 72 часа. Той е привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на службата му, за което е предвидено наказание "лишаване от свобода" от една до пет години. Той е познат на полицията, като има досие за кражби, поби, хулигански прояви и др.

Всеки трети лекар у нас е бил свидетел или обект на физическа агресия, отчетоха наскоро от Националната асоциация на работещите в Спешна медицинска помощ в България пред Би Ти Ви. 

Само за 20 дни бяха регистрирани четири тежки случая на агресия спрямо лекари и заради това от Асоциацията излязоха с протестно писмо и поискаха спешни мерки за защита на медицинските служители.
 

Източник: Би Ти Ви