Общо 9 души са задържани, най-вероятно става въпрос за война между банди

Турски гражданин е загинал, а българка е била тежко ранена при стрелба в квартала Уд Грийн в северната част на Лондон, пише "Гардиън".

Стрелбата се разиграла миналия петък привечер. На място загинал 42-годишен турски собственик на хлебарница Ердоган Гюзел, а 51-годишна жена на име Соня Генчева е приета в болница с опасност за живота. И двамата са били невинни минувачи.

Според полицията най-вероятно става въпрос за престрелка между враждуващи банди, а двамата минувачи са просто случайни жертви.

Задържани

Общо девет души са арестувани във връзка със стрелбата. Шест от тях са били задържани на летище Гетуик, а други трима в квартала на Лондон Хорнси. Сред задържаните на Гетуик има две момчета на 16 години, двама мъже на 25 и на 20 години. Те са арестувани по подозрения в убийство, предава "Скайнюз".

Две жени на 21 и на 61 години също са арестувани на Гетуик по подозрения в съучастие за убийство. Тримата задържани в Хорнси са съответно на 55, 26 и 23 години.

Пред британски медии 34-годишната дъщеря на ранената българка - Мая, разказва, че майка ѝ дошла в Лондон, защото искала да започне нов живот в този град и защото много обичала британската столица. Мая станала свидетел на раняването на майка си, когато двете се връщали от пазар в Уд Грийн.

Източник: "Гардиън", "Скайнюз"