По нейни думи зачестилите случаи на хулигански прояви няма да останат ненаказани

Случаите с агресия на пътя трябва да се разглеждат професионално. Първата и най-адекватна реакция при тях е да се извика полиция. Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова пред Би Ти Ви. 

"Има агресия по пътищата и в живота ни. Тези хора, които извършват хулигански действия трябва да бъдат санкционирани, както и тези които нарушават правилата на пътя. Този случай е много добра илюстрация, че напрежението в междуличностните отношения е доста високо. Такава сложна ситуация трябва да бъде оставена на професионалистите", посочи Бъчварова. 

Тя увери, че колегите ѝ работят много активно по изясняване на случая за побоя на Околовръстното шосе в София

"Няма да се допусне да има превишаване на права. Поведението на обществени места трябва да следва определени правила. Тези случаи няма да останат ненаказани", заяви вътрешният министър. 

Виж още: Нов побой след пътен инцидент в София​

Министър Бъчварова коментира и надвисналата бежанска заплаха за страната ни. 

"Това е една от опасностите за България. Наясно сме с нея. Брюксел има готовност да реагира и да предотврати подобни прониквания на наша територия. В такава ситуация държавата трябва да използва всичките си ресурси, за да е допусне незаконно проникване на нейна територия. Готови сме да се справим", заяви тя. 

По нейни думи са зачестили случаите на телефонни измами на територията на страната. По този повод тя призова възрастните и самотноживеещите хора да не се доверяват на непознати и да се свързват с близките си. Освен товада не дават пари на непознати.

Виж още: Законът на приматите

Източник: Би Ти Ви