Фолкпевецът от ромски произход признава, че голяма част от неговия етнос живее на гърба на българите

Известният фолкпевец Азис, който е от ромски произход, коментира пред БНТ проблемите с етническото напрежение и интеграцията на ромите.

Азис заяви, че се е интегрирал сам в обществото, без да му е даден и лев затова и, че дори е печелил олимпиада по най-бързо и най-правилно четене.

"Аз съм печелил олимпиада по-най бързо и правилно четене. Интегрирал съм се в обществото без нито един лев, защото съм го искал", заяви Азис.

Певецът коментира и случаите на сблъсъци между българи и роми.

"Изключително страшно и плащещо, надявам се да отмине. Надявам се ромите в България да се интегрират. Звучи като някаква фантастика, дори аз не вярвам. Иска ми се да вярвам, защото има хубави и добри хора и при българи, и при роми. Аз искам да тръгнат на училище, да се смесят с всички останали хора без да крадат, без да дерибействат над българските домове, аз знам, че е така", коментира Азис.

Виж още: В Орландовци започнаха подписка с призив за ред и спокойствие

"Аз съм бил вътре в целия този мармалад. Знам, че ромите правят неща без да мислят, постъпките са им неправилни. Но наистина мечтая за една България, в която всяко ромско дете ще има раничка на гърба си и ще тръгне на училище", каза още ромският певец.

Източник: БНТ