Момчето живее само с майка си и баба си, като месечно те трябва да се оправят със скромната сума от 200 лв.

След като историята за абитуриентския бал на ученика от Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" в София Кристиан Неделчев обиколи социалните мрежи и медиите, той в крайна сметка коментира пред Би Ти Ви какво се е случило наистина. 

"Не виня никого. Нито искам класът ми да бъде оплют по никакъв начин, нито да има чак такъв отклик на всичко", заяви той. По думите му абитуриентският бал е минал много приятно. "Слушахме музика, плакахме на песни", разказа младежът.

Причината за цялото внимание към него бе пост във Фейсбук на Весна Видева, която е видяла, че момчето е тръгнало към бала си с метрото и никой от съучениците му не е поискал да го качи в колата си. По-късно обаче Весна се извини заради написаното във "Фейсбук", след като е разбрала, че Кристиан не е питал всички свои съученици, а само един.

Виж още: А отвъд гримовете и скъпите рокли - какво?

Само с един съученик се разбрах и той не успя да ме качи, пътуваше със своите близки, каза Кристиан и определи отношенията със съучениците си като добри и работни, но не приятелски. 

"Аз разчитах на един от съучениците си, затова не съм питал другите дали може да ме вземат в колата си. Но той ми каза, че няма място, да отивам до хотела с метрото", обяснява момчето пред Нова телевизия.

Никой не бива да бъде оплют абсолютно за нищо и никой не е длъжен да ме вози, заявява Кристиан.

Кристиан е убеден, че ако е питал останалите си съученици, те са щели да го вземат със себе си. Те дори го попитали след това защо не е казал нещо. 

Той се обадил и на класната си Антоанета Георгиева, за да не се притеснява, след като е "избухнала новината.

Момчето живее скромно в столичния жк "Люлин" заедно с майка си и баба си, като на месец домакинството трябва да се оправя с 200 лв. Майка му е безработна, а бабата взима пенсия. Наложило се майка му да изтегли на кредит 150 лева, за да може момчето да кандидатства в Софийския университет.

Младежът им благодари за всички усилия, които са положили да израсне такъв, какъвто е в момента. 

Това лято момчето кандидатства за университет, като иска да бъде приет в специалност "Международни отношения" в Софийския университет, като мечтата му е да стане консул на страната ни в чужбина. 

Източник: Би Ти Ви