Певицата се появи с баба си на наградите "Билборд" в Лас Вегас, където получи специална награда и представи новия си сингъл (видео)

Достолепната старица, която е на 91 и живее в града на хазарта, има основание да се гордее с внучката си - тя бе отличена с приза Spotlight като първата жена (и втория изпълнител след Майкъл Джексън) с пет хита от един албум, оглавили класациите.

Кейти беше облечена в бледолилава рокля от "Блумарин", допълнена с лилави нюанси в косата и по устните, а за изявата си на сцената се преоблече в бяло, което бе и преобладаващият цвят на церемонията.

Изборът на такъв необичаен придружител стана обаче повод да се коментират замразените отношения с поредния британец в живота й.

В средата на април певицата изкара два уикенда на фестивала Коачела в Калифорния в компанията на Робърт Акройд, китарист в групата на Флорънс Уелш.

След това Florence and the Machine продължили турнето си из САЩ и макар да поддържали телефонна любов, Кейти си дала сметка, че не иска отново дистанционна връзка с британец.

Според таблоидите на Острова музикантът бил първият мъж, с когото звездата се утешила след раздялата с британския си съпруг, комика Ръсел Бранд.

Именно разстоянията, които ги делили през повечето време, станали причина за разпада на брака им след две години заедно, годеж и сватба в Индия.

Кейти предпочела да сложи навреме край на новата си любовна връзка, за да не разбива сърцето на още един мъж. Преди да се омъжи за Бранд, тя ходеше с фронтмена на Gym Class Heroes Трави Маккой.

На церемонията в Лас Вегас певицата изпълни новото си парче Wide Awake в бяла рокля на люлка, спусната от тавана - и отново предизвика коментари, че текстът е вдъхновен от отношенията й с Бранд.

Песента ще звучи в предстоящия документален 3D филм Katy Perry: Part of Me, който излиза това лято и ще съдържа както концертни изпълнения, така и биографични елементи.

Клипът, пуснат преди официалното видео, представя текста като част от хронологията на живота й във "Фейсбук", с кадри и от предишни нейни хитове.