Нещата, които ни правят да изглеждаме жалки и нелепи

Любовта - онова прекрасно усещане с пеперудите в стомаха, леката стъпка и т.н. Това поне е общия архетип. Всъщност често, особено когато на едната страна явно ѝ пука повече отлкото на другата, се случва така, че се опитваме да запълним нещата с множество жестове, подаръци, внимание и т.н. Нали казват, че любовта е сляпа.

Ние бихме добавили, че също така в много случаи са ѝ направили и лоботомия и затова тази най-велика сред всички емоции ни подтиква да вършим какви ли не щуротии и откровени глупости. От любов. Сайтът Xpressnews.info ни показва 5 именно такива грешки, които правим, когато са ни обзели тежките чувства.

Да изхарчиш цяло състояние за подаръци и глезене

В днешно време много момчета си мислят, че една жена се печели със скъпи подаръци - колкото повече, толкова по-голям шанс да върже. Колкото по-скъпи и натруфени, толкова по-вероятно е да ти припадне в краката. Е не е точно така. Разбира се, има и такива госпожици, но при тях положението е, че в мигът, в който подаръците приключат, секва и вниманието. Така че и това не е оферта.

Знаем за младежи (а и за няколко момичета), които изхарчиха луди пари с надеждата да се доберат до сърцето на любимото същество. Общият извод е, че не се получава. Освен подаръците (и то подаръци, само ако имаме материалната възможност), трябва си и подход, поведение. Освен това, как да уважаваш някого, който се опитва да купи любовта ти с няколко лъскави джунджурийки. Но на някои хора, колкото и да им го обясняваш, няма да те разберат.

Виж още: Пет грешки, които провалят връзката

Започваш да имитираш и наподобяваш любимото същество

Едно от най-жалките неща, които сме виждали е мъж да губи идентичността си, след като се е хванал с някоя дама. Вариантът да видиш приятелка, която коренно се е променила заради гаджето си, е не по-малко антипатичен.

Някои хора не разбират идеята, че човек се влюбва в друг човек, а не в себе си и започват да наподобяват половинката си (или по-зле - обектът на желанията си). Изведнъж започват да харесват същата музика, да се интересуват от същите неща, да се обличат в подобен стил... и така докато се обезличат. Реално погледнато, това е доста отблъскващо и говори за липса на характери и самостоятелно мислене. Честно казано не вярваме да има някой, който би се влюбил в изкуствено създаден свой клонинг.

Да си татуираш името на половинката

Като видим подобно нещо и ни обзема един не особено благочестив пороив да спукаме от гавра, човекът, който си е татуирал някъде името на гаджето си. И обикновено го правим, стига този някой да не може да ни размаже с една ръка. Така де, само ние ли смятаме, че това твърде много прилича на жигосване на добитък или маркиране на роби.

Като си си татуирал/а на седалището името на "Любка"/"Пешо", а след около максимум година скъсате и тръгнеш с "Мими"/"Митко", какво правим? Връзките не са нещо стабилно, което да сме сигурни, че ще изтраят доживот. Така че определено е по-добре да внимаваш чие име ще си сложиш върху тялото.

Да се превърнеш в преследвач

Дали ще е онлайн, дали ще е на живо, все е жалко и достойно за присмех и укорителни погледи. Преследването, провеяването на активността в социалните мрежи и живото преследване къде ходи, какво прави, с кого се вижда... са плод на нездрава ревност, недоверие и зверски егоизъм.

За да е здрава една връзка, преди всичко тя трябва да се основава на взаимно доверие и уважение. Ако следиш всяко действие на любимото създание, за какво доверие и какво уважение говорим?

Виж още: 10 забавни разлики между мъжете и жените

Правим романтични жестове, които са романтични само на филм

Има един сорт хора, които са отчаяни романтици, които вярват, че всички са като тях. Не че има нещо лошо в романтиката. Но романтичният жест е толкова ценен, защото произхожда от това колко добре познаваш тази/този, на когото го правиш. Жестът е силно личен и докосва сърцето.

Това някак си не се получава, когато романтичният акт е взет като идея от филмите. Да, там се получава, но това не означава, че когато в 2 през нощта направиш серенада на жената, в която си влюбен, тя ще слезе при теб и ще те целуне. Много по-вероятно е да получиш леген със студена вода и много неудобен разговор. Ако ще правиш нещо романтично, подбирай го правилно или рискуваш да станеш за смях.