Освен с футбола, самбата и карнавала в Рио, страната домакин на мондиал 2014 е популярна и с красивите си жени, някои от които са и най-добрите съвременни топмодели: Жизел, Адриана, Алесандра, Исабел

Жизел Бюндхен от години окупира първото място в класациите за най-високоплатените манекенки (миналата година с 42 млн. долара), но далеч не е единствената бразилка в Топ 10.

Виж още: Най-скъпата е Жизел

На трето място например е Адриана Лима с 6 млн. долара, изпреварена само с милион и нещо от Миранда Кър. Горещата брюнетка, която е и ревностна католичка, е известна като най-дългогодишния "ангел" на "Викторияс сикрет" - от 2000-та насам.

Статутът й не се промени дори след като стана майка, напротив - месец и нещо след раждането на втората й дъщеричка през 2012 г., тя се завърна на подиума за ежегодното ревю на луксозно бельо.

Тази година обаче не й потръгна в личен план - неотдавна бе съобщено, че се развежда със сръбския баскетболист Марко Ярич. Впрочем Адриана навършва 33 на 12 юни, точно когато се открива световното по футбол в Бразилия.

33-годишна, с две деца - това е обичайният профил на бразилските супермодели, сред които се нарежда и Алесандра Амбросио. Тя също има десетилетна кариера като "ангел" на "Викторияс сикрет" и позира за актуалната им колекция бански.

Макар вече да не е сред 10-те най-високоплатени манекенки в света, тя има шансове да се завърне в класацията след пускането на собствена модна и лайфстайл марка - Ále by Alessandra.

Исабел Гуларт все още няма 30 (навършва ги през октомври), но влиза под друг общ знаменател с останалите бразилски супермодели - работила е за "Викторияс сикрет".

Макар вече да няма постоянни ангажименти с марката, тя продължава да дефилира в ежегодното им ревю - миналия ноември например демонстрира бельо от колекцията "Райски птици".

В училище я наричали подигравателно "жираф", но 179-сантиметровият й ръст се цени на подиума, където дефилира за някои от най-прочутите модни къщи.

Фотогалерия: Снежните ангели на "Викторияс сикрет"

Изабели Фонтана е друг световноизвестен топмодел от Бразилия, която е известна както от редовните си фотосесии за календара на "Пирели", така и от страниците на модните списания като W, където се нарежда сред 10-те най-сексапилни манекенки в най-горещите дрехи за сезона.

30-годишната манекенка е живяла в Ню Йорк цели 12 години, но предпочита двамата й сина да ходят на училище в Бразилия, за да не забравят майчиния си език. От пет години насам тя се е завърнала в Сао Пауло, където редовно се събира със семейството си, но смята да се премести в Рио с новия си приятел, местната попзвезда Диего Фереро.

И накрая, разбира се, Жизел Бюндхен. Сред собствените й бизнес начинания са сандалите "Ипанема" и екокозметиката Sejaa Pure Skincare, модна линия бельо и множество колекции аксесоари, припомня "Форбс".

На 33 тя пребори конкуренцията на Риана за "Шанел" и Кейт Мос за David Yurman, и то в годината, когато роди второ дете. Освен това замени Бийонсе като лице на H&M, за които дори пропя, записвайки заедно с диджей Боб Синклер хита на "Блонди" от 1979 г. Heart of Glass.

Съпругът й Том Брейди също е звезда, но в американския футбол, където играе на поста куотърбек.

Затова тя позира за актуалната корица на бразилския "Вог" с нападателя на кариоките Неймар, потенциален голмайстор на световното, на когото в родината им възлагат най-много надежди за поредна футболна титла.