"Спортс илюстрейтид" представи ежегодното си издание с фотосесии по бански на топмодели и олимпийски шампиони - и корицата с надарената Кейт Ъптън

Докато навън е минус 15, може да се почувствате като на плажа, като разгледате тазгодишния брой на "Спортс илюстрейтид" с банските костюми.

Списанието представи официално моделите от тазгодишните фотосесии, в които за близо два месеца са били заснети общо 250 хиляди кадъра на екзотични локации в Австралия, Панама, Замбия и на Сейшелските острови.

Лице - и тяло - на броя е 19-годишната Кейт Ъптън от Флорида, която миналата година бе обявена за новото откритие на изданието.

Сега тя разкрива, че банският, с който позира на корицата, бил любимият й - защото я карал да се чувства секси, но същевременно й давал и усещане за сигурност.

Според нея епохата на супермоделите не е отминала, а с навлизането на съвременните технологии хората искат да гледат личности, не просто красиви лица - затова сега за реклами и модни кампании се предпочитали актрисите.

Племенница на дългогодишния конгресмен от щата Мичиган Фред Ъптън, навремето Кейт била определяна от ловците на модели и модните редактори като "недостатъчно фешън", "твърде натрапчива" и "прекалено руса".

Кариерата й на модел започва през 2008 г., но пътят й към славата не тръгва от модния подиум, а в YouTube, където миналата пролет се появява кратък запис с нейния хип-хоп танц (т.нар. Dougie) по трибуните по време на мач. 

Междувременно тя се впуска и киното с малка роля във филма "Кинти в небето" и участие в Three Stooges на братя Фарели за триото комици от първата половина на ХХ век.

Кейт Ъптън с играча от "Ню Йорк джайънтс" Виктор Крус при представянето на "плажния брой" на спортното списание

В олимпийската година в броя участват и петима изтъкнати спортисти. Златната медалистка в плуването Натали Кафлин и футболистката Алекс Морган са снимани в рубриката за бодипейнтинг, имитиращ бански, а баскетболистът Крис Пол, героят от Пекин 2008 Майкъл Фелпс и носителят на титлата в тениса Рафаел Надал са позирали в тематичната фотосесия Bar & The Boys с израелския супермодел Бар Рафаели.