Холивудският актьор, оказал се още по-успешен режисьор, ще замести Крисчън Бейл в новия филм за Батман.

Бен Афлек е доста противоречива фигура в модерното кино. 

Едни го обожават заради Dazed & Confused (1993), "Добрият Уил Хънтинг" (1997), "Градът" (2010) и "Арго" (2012), но други ще го осъдят заради връзката му с Дженифър Лопес, лигавата му поява в "Пърл Харбър" (2001) и провала като сляп супергерой в "Дявол на доброто" (2003).

Виж още: Бен Афлек е номер 1 в шоубизнеса

Независимо дали ти харесва или не обаче, "Уорнър брос." официално го обявиха, като актьора, който ще играе Брус Уейн/Батман в предстоящото продължение на "Човек от стомана" (2013).

Афлек и Зак Снайдър ще създадат съвсем нова инкарнация на персонажа за предстоящия все още неозаглавен филм, в който Батман и Супермен за първи път ще делят големия екран, споделя президентът на студиото Грег Силвърман.

Хенри Кавил отново ще бъде Кларк Кент, като премиерата на продължението е обявена за 17 юли 2015 г.

Хенри Кавил като новия Супермен в "Човек от стомана"

След като вече разочарова феновете на "Марвъл" като адвоката Мат Мърдок / Дявола на доброто Daredevil, сега Афлек има възможност да се реваншира на почитателите на "Ди Си комикс".

Известният актьор и режисьор е обличал и костюма на Супермен в биографичния филм  "Холивудленд" (2006) за първия актьор, играл супергероя в тв сериал - Джордж Рийвс .

Преди да видим как ще се справи с Батман, още през септември може да се насладим на играта на Бен в "Надцакването", където си партнира с Джъстин Тимбърлейк