Кои заслужаващи си места все още не са претъпкани с туристи

В днешния свят на модерни дестинации, лъскави туристически списания и постоянно движение, непознатите и непопулярни дестинации за пътешествие си заслужават все повече. Красота има навсякъде по света, просто на някои места тълпите туристи са твърде големи и дразнят. 

На това обръщат внимание и от "Хъфингтън поуст", които ни показват 15 не толкова популярни дестинации, които си заслужават посещението. В класацията с приятна изненада може да се забележи и името на българската столица София

Хосе Игнасио, Уругвай 

Жителите на това градче са едва 300, но през зимата (когато в Южното полукълбо е всъщност лято), Хосе Игнасио се пълни с множество звезди на латино-културата като Шакира, например. Тази есен ще отвори и лукосозен хотел за бохемите, което заедно прекрасните плажове, яхтите и т.н. ще доведе до неизбежното изгряване на звездата на Хосе Игнасио на небосклона на курортите.

Ко Ронг, Камбоджа

Да стъпиш на този остров в Камбоджа е все едно да попаднеш в някой скрийнсейвър или тапето на "Уиндоуса". Само няколко бунгала, рибарски селища, никакви пътища и прекрасна природа. От няколко години насам туристите са надушили този великолепен остров, но за сега нещата са спокойни и все още далеч от лукса на курортите. Ако човек иска да попадне на просто място, близо до дивата природа, Ко Рон е точната дестинация.

София, БългарияЗа българите звучи изненадващо, но София е наистина интересна като туристическа дестинация. Това е най-евтината столица в Европейския съюз, има своите исторически забележителност, красива архитектура (в центъра), а много от туристите казват, че в града витае някакво усещане на космополитност. Ако възприемем, че в града не влизат прилежащите квартали, комунистическо производство, то ние бихме били напълно съгласни. София е красив град, само трябва да знаеш къде да (не) гледаш.

Амбра Сауе, Белиз

Това място в Централна Америка скоро ще се напълни с туристи. И няма как да е иначе, понеже уникалните места за гмуркане, прекрасните плажове и спокойствието, излъчващо се от Амбра Сауе привличат. Допълнително към това TripAdvisor миналата година посочи това място, определяйки го като една от дестинациите, които трябва да се посетят. 

Мианмар

Ако преди 3-4 години туризмът в Мианмар не се радваше на чак такъв интерес, то сега държавата е посрещнала над 2 млн. души. Уникалните природни и сторически забележителност на страната са задължителни за всеки пътешественик, но ще е добре за джоба да се посетят, преди да дестинацията да стане безумно скъпа.

Роатан, Хондурас

Роатан не е в топ листа на всеки любител на плажовете, но това е защото най-вероятно не са чули още за това място. Едва от 2005 г. насам към Роатан има отворени туристически линии и е доста възможно те тепърва да нарастват като бройка.

Рига, Латвия

Европейска столица на културата за 2014 година, Рига тепърва ще се открива на света като туристическа дестинация. Ниските цени (за Европа) и богата култура са само част от многото предимства на латвийската столица.

Виж още: Идеалната почивка в Италия

Пулия, Италия

Място за гастрономически туризъм, където кухнята е издигнато да нещо много повече от просто храна. Всеки, който е стъпил на бреговете на това градче в Южна Италия, може да преживее незабравими положителни мигове. 

Замбия и Зимбабве

Наскоро беше открито международно летище в близост до уникалния водопад Виктория, който до сега стоеше в страни от полезрението на туристите. Това чудо на природата, разположено на границата между две държави, се намира и в близост до националния парк Хуонг, където в дива среда живее най-голямата популация на слонове в света.

Йорк, Великобритания

Великолепен малък град, пълен с история. Тук човек може да види най-голямата готическа катедрала в Европа, а също така и да се потопи в магията на старите пъбове, част от които са строени преди векове. В Йорк човек може да намери история, традиция и красота.

Виж още: Най-добрите дестинации за бирен туризъм

Бусан, Южна Корея

Когато на туристите им писне от Сеул, те се насочват към Бусан. Мястото изобилства от будистка култура, извираща от многобройните храмове, пазари и просто красиви сгради. 

Манила, Филипини

Ако песимистът погледне Манила ще види бедност и безнадежден трафик, но за положително настроеният човек тук има много хаотична красота. Мястото е подходящо и за тези, които искат да се потопят в източната култура, но предпочитат да не харчат цяло състояние за това. Цените в Манила са около 18 долара за вечеря, което сравнено с 95 долара за единично хапване в други големи градове от региона, си е повече от евтино. И това добавено към множеството арт галерии, забележителност и храмове.

Пу Куос, Виетнам

Този виетнамски остров е перфектен антидот на заетия, забързан и далеч по-голям Халонг Бей. Пу Куос е за любителите спокойствието, спокойствието да си наемеш мотор и цял ден да го караш по червените, мръсни пътища на острова, докато накрая не спреш на морския бряг да починеш. Пу Куос е прекрасно място да останеш насаме с мислите си, половинката си или най-добрия си приятел.

Кеп, КамбоджаКеп е на границата на туристическо нашествие, но все пак е все още достатъчно автентичен и дава възможност на човек да се наслади на естествените красоти на градчето. Любителите на морска кухня също биха останали доволни от приятните морски специалитети, приготвяни в ресторантчетата в Кеп.

Салинас Грандес, Аржентина

Солената пустиня в Северозападна Аржентина, която се превръща в огромно огледало по време на дъжд. Мястото е сурово и трудно достъп, което го прави идеална дестинация за всички, които обичат дивата и неопитомена природа.