Така се появи Дженифър Конъли на премиерата на "Ной" в Ню Йорк. Актрисата носеше специален модел от есенната колекция - дебют на новия им дизайнер Никола Геские

Асиметричната кожена рокля бе показана на модния подиум в по-различна версия, без ръкави, но специално за 43-годишната Дженифър творческият директор на модната къща изработил нов вариант, с дълъг ръкав.

Геские дойде в "Луи Вютон" на мястото на напусналия Марк Джейкъбс и представи първата си колекция, за есен-зима 2014/2015, на модната седмица в Париж в началото на март.

Съпругата на актьора Пол Бетани бе допълнила тоалета с аксесоари от същата марка - тъмночервени боти и чанта Petite-Malle (умалена версия на куфарите с монограма LV). Тя и Геские се познават още от работата му за "Баленсиага", на които Конъли е била рекламно лице.

Фотогалерия: Малката кожена рокля

За разлика от Берлин, където носеха дълги рокли с идентична кройка, изборът на Дженифър Конъли за червения килим в Ню Йорк бе в ярък контраст с начина, по който бе облечена 20 години по-младата й колежка Ема Уотсън.

Дженифър Конъли (вляво), в черна "Шанел", и Ема Уотсън, в тъмносиня рокля от американския дизайнер Уес Гордън, позират с режисьора на "Ной" Дарън Аронофски на премиерата на в Берлин, 13 март

На американската премиера звездата от "Хари Потър" бе абсолютно царствена в черна бална рокля "Оскар де ла Рента" с гол гръб и шлейф.

Любопитното е, че и двете са започнали кариерата си в киното като деца - и във фентъзи филми: Ема бе Хърмаяни Грейнджър във всички осем екранизации по романите на Дж.К.Роулинг, а Дженифър изгря в "Лабиринт" (1986), където партнира на Дейвид Боуи и куп причудливи създания от кукленото ателие на Джим Хенсън.

В библейския 3D епос на Дарън Аронофски "Ной", по кината у нас от този петък, 28 март, Ръсел Кроу и Дженифър Конъли се събират отново на екран в ролите на заглавния герой и жена му. 

Двамата са играли семейна двойка и в биографичната драма "Красив ум" (2001), който спечели четири награди "Оскар", вкл. за филм на годината, като донесе на актрисата статуетката за най-добра поддържаща роля.

Виж още: Холивуд отново посяга към Библията

В "Ной", с продължителност 138 минути, участват още Рей Уинстън, Антъни Хопкинс, Дъглас Буут и Логън Лърман, с когото Ема Уотсън си е партнирала в "Предимствата да бъдеш аутсайдер" (2012).

Дженифър Конъли и Ръсел Кроу в кадър от "Ной"