Цветан Цветанов в НДК

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов, политик

Цветан Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София.[През 1987 година Цветанов постъпва на работа в системата на МВР, като щатен служител на Седмо главно управление на Държавна сигурност]. През 1992 г. завършва Националната спортна академия със специалност учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика. През 2000 г. получава следдипломна квалификация по право в Университета за национално и световно стопанство. От 1997 г. работи в администрацията на Министерството на вътрешните работи (МВР), като след 2001 г. става оперативен помощник на главния секретар Бойко Борисов. По време на работата си в ръководството на МВР Цветан Цветанов специализира противодействие на глобалния тероризъм и на незаконния трафик в Генералната дирекция на полицията в Мадрид (2004). Той завършва и курс по мениджмънт в Международната правоохранителна академия в Розуел (2004), специализация в Сикрет сървис във Вашингтон (2004), курсове на ФБР (2004), Департамента за вътрешна сигурност на САЩ (2005). През септември 2005 година Бойко Борисов напуска МВР, а през ноември е избран за кмет на София. Цветанов също напуска министерството и става заместник-кмет. През 2006 г. Борисов основава партията ГЕРБ, но тъй като длъжността му на кмет не позволява да участва в ръководството на политически партии, председател на новата организация става Цветан Цветанов, като същевременно оглавява и предизборния щаб на ГЕРБ. След успеха на ГЕРБ на изборите през юли 2009 г. Цветан Цветанов първоначално оглавява парламентарната група на партията, а на 27 юли с.г. става заместник министър-председател и министър на вътрешните работи в новото правителство на Бойко Борисов. Малко по-късно той се обявява в защита на 5-та полицаи, които са осъдени за бруталното убийство на Ангел Димитров(Чората) през 2005 година, заявявайки, че „полицаите не могат да бъдат убийци

 1. ГЕРБ за Евроизбори 2019: Европа ни чува

  ГЕРБ за Евроизбори 2019: Европа ни чува

  7 април 2019 г. - Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов (в средата), председателят на Столичния общински съвет и член на предизборния щаб Елен Герджиков и лидерът на СДС Румен Христов (вляво) представят предизборния слоган на двете партии в съвместното им явяване на изборите за Европейски парламент. Оказа се обаче, че рекламното изречение "Европа ни чува" е използван от НДСВ още през 2009 г.

 2. Цветан Цветанов пред 44-тия парламент

  Цветан Цветанов пред 44-тия парламент

  Цветан Цветанов с встъпително изказване от името на парламентарната група на ГЕРБ пред 44-тото Народно събрание, 19 април 2017 г.

 3. Цветан Цветанов пред 44-тото Народно събрание

  Цветан Цветанов пред 44-тото Народно събрание

  Цветан Цветанов говори първи от името на ГЕРБ пред учредителното заседание на 44-тото Народно събрание, 19 април 2017 г.

 4. ГЕРБ и "Обединените патриоти" преговарят за кабинет

  ГЕРБ и "Обединените патриоти" преговарят за кабинет

  ГЕРБ и "Обединените патриоти" водят преговори за съставяне на правителство, 12 април 2017 г. Около масата седят Бойко Борисов, Томислав Дончев, Цветан Цветанов, лидерите на "Атака" Волен Сидеров, на НФСБ Валери Симеонов и на ВМРО Красимир Каракачанов.

 5. Борисов с Фандъкова и Цветанов пред партийния актив

  Борисов с Фандъкова и Цветанов пред партийния актив

  Бойко Борисов, с Йорданка Фандъкова и Цветанов Цветанов от двете си страни, говори пред партийния актив на Националната среща на ГЕРБ, 22 януари 2017 г.

 6. Борисов получава - и връща - мандата за съставяне на правителство

  Борисов получава - и връща - мандата за съставяне на правителство

  Под погледа на заместника си в партията Цветан Цветанов премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов връща мандата за съставяне на правителство, връчен му лично от президента Росен Плевнелиев, 1 декември 2016 г.

 7. Цветан Цветанов на среща със съмпатизанти

  Цветан Цветанов на среща със съмпатизанти

  Зам.-председателят на ГЕРБ на среща с младежи, 9 ноември 2016 г.

 8. Цецка Цачева за президент

  Цецка Цачева за президент

  2 октомври 2016 г. - Цецка Цачева при представянето й като кандидат-президента на ГЕРБ. На заден план, от ляво на дясно: Цветан Цветанов, вицеадмирал Пламен Манушев, Бойко Борисов, Димитър Николов, Йорданка Фандъкова и Томислав Дончев.

 9. Снимка за спомен

  Снимка за спомен

  4 февруари 2016 г. - "За мен беше удоволствие и огромна чест да се запозная с големия актьор Морган Фрийман и да му стисна ръката", написа председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във "Фейсбук" към тази снимка от участието си в Молитвената закуска при президента на САЩ Барак Обама.

 10. Картата на България отново е синя

  Картата на България отново е синя

  1 ноември 2015 г. - Картата на България отново е синя, показва Цветан Цветанов на пресконференцията на ГЕРБ след втория тур на местните избори.

 11. Цветанов сочи Фандъкова за пример

  Цветанов сочи Фандъкова за пример

  Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов сочи Йорданка Фандъкова за пример в нощта след местните избори, когато в партийната централа празнуваха не само преизбирането й за столичен кмет, но и победата на много други свои кандидати, 25 октомври 2015 г.

 12. Йорданка Фандъкова разговаря с Жан-Клод Юнкер

  Йорданка Фандъкова разговаря с Жан-Клод Юнкер

  Цветан Цветанов, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и столичният кмет Йорданка Фандъкова при посещението на делегация от български кметове в Брюксел, 30 юни 2015 г.

 13. Цветан Цветанов

  Цветан Цветанов

  Цветан Цветанов при посещението си в централата на Европейската комисия в Брюксел, септември 2011, когато бяха обсъждани Шенгенското пространство и разширяването на зоната с България и Румъния.

 14. Цветанов и Вълев спечелиха 15 000

  Цветанов и Вълев спечелиха 15 000

  Цветан Цветанов и актьорът от "Под прикритие" Мариан Вълев спечелиха 15 000 лева от благотворителното си участие в "Стани богат" през февруари 2013, броени дни преди правителството на Бойко Борисов, в което Цветанов бе вътрешен министър, да падне от власт

 15. Още един министър в "Стани богат"

  Още един министър в "Стани богат"

  След здравната министърка, която игра в тандем с Андрей Слабаков, и колегата й Цветан Цветанов участва благотворително в "Стани богат". Негова противоположност - и съдружник в играта този понеделник - е актьорът, популярен като Куката

 16. Куката и Цветанов в "Стани богат"

  Куката и Цветанов в "Стани богат"

  Въпроси за Ницше и най-големия мафиотски бос в САЩ са само част от предизвикателствата през МВР шефа Цветан Цветанов и актьора Мариан Вълев (Куката от "Под прикритие") при благотворителната им игра в "Стани богат" при Ники Кънчев

 17. Цветан Цветанов и Мариан Вълев

  Цветан Цветанов и Мариан Вълев

  Вътрешният министър Цветан Цветанов и актьорът Мариан Вълев, популярен като гангстера Росен Гацов-Куката от сериала на БНТ "Под прикритие", играят заедно благотворително в "Стани богат", 11 февруари 2013 г.

 18. Вътрешният министър Цветан Цветанов

  Вътрешният министър Цветан Цветанов

  София - Среща на БФС, Столична община и МВР по повод футболното хулиганство - 07.03.2011

 19. Симпатизант се радва на вътрешния министър Цветан Цветанов

  Симпатизант се радва на вътрешния министър Цветан Цветанов

  Враца - Министри на посещение в региона - 02.05.2011

 20. Министър Цветан Цветанов разговаря с Димитър Митовски и Вяра Анкова

  Министър Цветан Цветанов разговаря с Димитър Митовски и Вяра Анкова

  София – Парти за последния епизод от първия сезон на сериала “Под прикритие” - 04.07.2011

 21. Цветан Цветанов на фестивала със съпругата си Десислава

  Цветан Цветанов на фестивала със съпругата си Десислава

  Жеравна - Цветан Цветанов с народна носия-19.08.2011

 22. Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов и Веселин Маринов

  Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов и Веселин Маринов

  Хасково - Концерт - Предизборна кампания -07.10.2011

 23. Кметът на Бургас Димитър Николов и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов

  Кметът на Бургас Димитър Николов и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов

  Бургас - Национална работна среща във връзка с местните политики за противодействие на трафика на хора - 25.11.2011

 24. Цветан Цветанов в НДК

  Цветан Цветанов в НДК

  София - Юбилеен концерт "30 години на сцена" - 02.12.2011

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност