Бети Уайт на 90

Бети Уайт

актриса

Бети Уайт е любимата бабка на Америка! Ветеранка в шоубизнеса, тя продължава да играе с успех и над 90 като Елка Островски в ситкома "Жега в Кливланд". Родена е на 17 януари 1922 г., кариерата й в телевизията обхваща седем десетилетия, а е написала и няколко книги.

Най-възрастната актриса, номинирана за "Еми", тя има в актива си седем от тв статуетките, а за 60-годишния период 1951-2011 е номинирана 20-ина пъти.

Българският зрител я познава и от сериали като "Али Макбийл" и "Адвокатите от Бостън", както и от рекламния клип на "Сникърс", а през март 2015 по Би Ти Ви комеди тръгва нейната риалити поредица "Старчета разбойници" (Off the Rockers), която й носи още три номинации за "Еми" през 2012-2014 г.

Популярна е и като водеща на тв игри (с "Еми" за Just Men!, 1983-84 г.), а през 2015-а Американската тв академия обяви, че й присъжда и почетната награда за цялостен принос. Сред най-новите й отличия е и "Изборът на народа 2015" (People's Choice) за любима тв икона.

Авторка е на осем книги, последната от които - If You Ask Me (And of Course You Won’t) - излезе през май 2011 и й донесе наградата "Грами".

Развива активна дейност и в защита на животните, а от 1974-та насам е в управата на неправителствената организация Greater Los Angeles Zoo Association (GLAZA), която подкрепя зоопарка в Лос Анджелис.

 1. Бети Уайт в рекламата на "Сникърс"

  Бети Уайт в рекламата на "Сникърс"

  Бети Уайт, паднала по гръб в калта, в рекламата на "Сникърс" под мотото "Не си ти, когато си гладен". Участието й във футболен мач, в който я повалят брутално на земята, за рекламата от Супербоул 2010 под заглавие Game, е постигнато с помощта на визуални ефекти, създадени с продукти на Autodesk като Flame и Maya.

 2. Бети Уайт и полугол мъж в "Старчета разбойници"

  Бети Уайт и полугол мъж в "Старчета разбойници"

  Бети Уайт храни с торта младеж по бельо в кадър от комедийната й поредица "Старчета разбойници", от 21 март 2015 г., всяка събота и неделя от 14 и 23,30 ч. по bTV Comedy. Седемкратна носителка на "Еми", актрисата ветеранще получи на тазгодишната церемония и наградата за цялостно творчество.

 3. Старчета разбойници с Бети Уайт

  Старчета разбойници с Бети Уайт

  Бети Уайт с останалите персонажи от комедийната й поредица "Старчета разбойници" - от 21 март 2015 г., всяка събота и неделя от 14 и 23,30 ч. по bTV Comedy.

 4. "Жега в Кливланд", сезон 4 по "Фокс лайф"

  "Жега в Кливланд", сезон 4 по "Фокс лайф"

  Сезон 4 на "Жега в Кливланд" тръгва премиерно по "Фокс лайф" от 26 ноември 2013 г., всеки вторник от 20,55 ч. Освен Бети Уайт (Елка Островски), главните роли изпълняват Валъри Бертинели (Мелани Морети), Джейн Лийвс (Джой Скрогс) и Уенди Малик (Виктория Чейс) като три приятелки от Лос Анджелис, прехвърлили 40-те, които кацат аварийно в Кливланд на път за Париж и решават да останат в града, където още ги смятат за привлекателни.

 5. Най-добрата комедийна актриса

  Най-добрата комедийна актриса

  Най-добрата комедийна актриса в сериал е Бети Уайт (Елка Островски от "Жега в Кливланд"), която преди броени дни навърши 90 - така решиха колегите й от актьорската гилдия в САЩ на наградите си, раздадени на 29 януари 2012 г.

 6. Златни момичета на стари години

  Златни момичета на стари години

  Бети Уайт с останалите две актриси от сериала "Златни момичета" (The Golden Girls, 1985-92 г.) - Беа Артър и Ру Маккланахан, 8 юни 2008 г.

 7. Бети Уайт на 90

  Бети Уайт на 90

  Бети Уайт на предварителния запис за честването на нейната 90-годишнина, 8 януари 2012 г.

 8. Бети Уайт с награда от колеги

  Бети Уайт с награда от колеги

  Бети Уайт на наградите на актьорската гилдия в САЩ, 23 януари 2010 г., Лос Анджелис, където я отличиха за цялостен принос.

 9. Бети Уайт и Робърт Патинсън

  Бети Уайт и Робърт Патинсън

  Бети Уайт и Робърт Патинсън седят един до друг на наградите "Изборът на публиката", 11 януари 2012 г.

 10. Бети Уайт в токшоу

  Бети Уайт в токшоу

  Бети Уайт в късното шоу на Джими Фалън, 14 юни 2011 г.

 11. Бети Уайт на Осми март

  Бети Уайт на Осми март

  Бети Уайт на събитие в чест на сериала "Жега в Кливланд" в Бевърли хилс, 8 март 2011 г.

 12. Бети Уайт с очила

  Бети Уайт с очила

  Бети Уайт на честването на Морган Фрийман от Американския филмов институт, 9 юни 2011 г., Калифорния.

 13. Бети Уайт във вихъра на танца

  Бети Уайт във вихъра на танца

  Бети Уайт на сцената за честването на Морган Фрийман от Американския филмов институт, 9 юни 2011 г., Калифорния.

 14. Жега в Кливланд

  Жега в Кливланд

  Актрисите Уенди Малик, Джейн Лийвс, Валери Бертинели и ветеранката Бети Уайт с наградата "Изборът на народа" за най-добър комедиен сериал по кабелен канал - "Жега в Кливланд", излъчван и у нас (11 януари 2012 г., Лос Анджелис)

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност