Бети Уайт на 90

Бети Уайт

актриса

Бети Уайт е любимата бабка на Америка! Ветеранка в шоубизнеса, тя продължава да играе с успех и над 90 като Елка Островски в ситкома "Жега в Кливланд". Родена е на 17 януари 1922 г., кариерата й в телевизията обхваща седем десетилетия, а е написала и няколко книги.

Най-възрастната актриса, номинирана за "Еми", тя има в актива си седем от тв статуетките, а за 60-годишния период 1951-2011 е номинирана 20-ина пъти.

Българският зрител я познава и от сериали като "Али Макбийл" и "Адвокатите от Бостън", както и от рекламния клип на "Сникърс", а през март 2015 по Би Ти Ви комеди тръгва нейната риалити поредица "Старчета разбойници" (Off the Rockers), която й носи още три номинации за "Еми" през 2012-2014 г.

Популярна е и като водеща на тв игри (с "Еми" за Just Men!, 1983-84 г.), а през 2015-а Американската тв академия обяви, че й присъжда и почетната награда за цялостен принос. Сред най-новите й отличия е и "Изборът на народа 2015" (People's Choice) за любима тв икона.

Авторка е на осем книги, последната от които - If You Ask Me (And of Course You Won’t) - излезе през май 2011 и й донесе наградата "Грами".

Развива активна дейност и в защита на животните, а от 1974-та насам е в управата на неправителствената организация Greater Los Angeles Zoo Association (GLAZA), която подкрепя зоопарка в Лос Анджелис.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност