Пет месеца след като Дерек Зулендър (Бен Стилър) и конкурентът му Хензел (Оуен Уилсън) дефилираха за "Валентино" на модната седмица в Париж, се появи и подгряващият трейлър за втория им филм, по кината през февруари 2016

Дейвид Ганди? Тайсън Бекфорд? Мариан Кюрпанов? Марк Вандерлу? Това са само някои от най-добрите топмодели от силния пол... но номер 1 сред тях е Дерек Зулендър на Бен Стилър, който сам режисира комедията от 2001-ва - а сега и продължението й.

"Зулендър-2" е с премиерна дата 12 февруари 2016 г., 15 години след появата на оригиналния филм, оповестиха от киностудията "Парамаунт", след като двамата главни герои взеха участие в седмицата на модата в Париж.

Стилър този път е и режисьор - задача, с която се е нагърбвал още в "Хапки от реалността" (1994). Неговият Дерек, все така глупав, е във фокуса на подгряващия трейлър, където задава философския въпрос: "Ако Бог наистина съществува, защо позволява да се раждат грозни хора?".

Началото проследява раждането на света и еволюирането на човешкия мозък, а гласът зад кадър - същият, с който говори Стивън Хокинг, - е от синтезатора на реч DECTalk Dennis.

През март Бен Стилър и Оуен Уилсън дефилираха като Зулендър и Хензел в ревюто на "Валентино" за сезона есен-зима 2015/2016.

Под аплодисментите на публиката двамата направиха едно-две кръгчета по подиума преди финалното излизане на манекенките, озвучено от хита на "Хюман лийг" Don't You Want Me.

Дерек, който демонстрира емблематичния си стоманеносин поглед, беше в костюм от брокат в десен "нощни пеперуди", черни обувки и палто, украсено с ръчна бродерия.

Хензел носеше бели маратонки и копринен костюм тип "пижама", наметнат отгоре с идентично палто, но от сив кашмир, поясниха от модната къща.

Връхните им дрехи бяха от мъжката колекция на "Валентино" за есен-зима 2015, представена на ревю месец по-рано.

Зад кулисите двамата "топмодели" позираха с дизайнерите на "Валентино" Мария Грация Киури и Пиерпаоло Пичоли, както и с главната редакторка на американския "Вог" Ана Уинтур.

Сценарист на новия филм е съпругът на Дженифър Анистън - Джъстин Теру, работил с Бен Стилър и по друга негова комедия, "Тропическа буря".

В актьорския състав фигурират още Били Зейн, Пенелопе Крус и Уил Феръл, отново в ролята на злия моден гуру Мугату. Традиционно се очакват и епизодични появи на множество знаменитости като самите себе си: Ким Кардашиян и Кание Уест, Джъстин Бийбър, Луис Хамилтън. Припомни си и първия филм с трейлъра му: