Има няколко версии за причина за престъплението

Началничката на кабинета на кмета на Пазарджик беше застреляна пред дома си снощи. 33-годишната Татяна Стоянова се е прибирала от работа, когато неизвестен засега извършител я е прострелял с два куршума. Полицията потвърди за инцидента, съобщи "Дарик".

Убийството

Инцидентът е станал пред дома на Стоянова на ул. "Димитър Греков" около 18,40 ч., когато е бил получен сигналът за убийство в МВР. Жертвата е паркирала автомобила си и се е насочила към входа на блока си, когато е била простреляна. Изстрелът е от упор в главата, като се смята, че убиецът е използвал заглушител, съобщава Нова телевизия.

Убийството е станало в сравнително оживен район, но никой не е видял или чул нещо.

Версии за причина за убийството

Версиите за убийството са няколко. Като дясна ръка на кмета на града се смята, че тя е лобирала за икономическа сделка, която е провалила. Другата версия, която се спряга, е, че става дума за политическо убийство. Не е изключена и трета версия - личен мотив или някаква любовна история. Стоянова не е била омъжена.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов е заявил пред местни журналисти, че убийството по всяка вероятност не е свързано с работата на Стоянова като началник на кабинета му. Също така тя не е получавала никакви заплахи за живота си.