Проучване във Великобритания показва, че 17% от запитаните биха имали интимни отношения с хуманоид

До скоро роботите бяха само част от научната фантастика, но днес вече се използват все по-масово в различни сфери на труда и изпълняват задачи, непосилни за обикновения човек. Изследване на британска маркетингова компания One Pool обаче показва, че машините могат да се включат спокойно и в процеса на... интимните забавления, пише "Индипендънт".

Според данните от проучването 17% от британците биха правили секс с робот. Същото проучване показва, че една трета от хората пък се страхуват от роботите и ги считат за заплаха за работните им места. Почти същия брой запитани смятат, че машините като цяло са заплаха за бъдещето на човечеството.

И ако на нас интимностите с роботи ни се струват все още като забавна шега, в САЩ вече на пазара има пусната секс кукла, за която създателите ѝ от фирмата True Companion твърдят, че е първият робот-компаньонка, Рокси (Roxxxy).

Виж още: Мъжки секс мечти

Предимството на Рокси е, че е способна да възприеме няколко модела на поведение или иначе казано няколко "личности".

"Тя е компаньонка. Тя е личност. Тя те чува. Тя те слуша. Говори, усеща докосването ти, спи. Ние се опитваме да пресъздадем цялостна личност", казва основателят на компанията Доналд Хайнс.

Виж още: 8 знака, че сте зле в леглото

Една позитивна страна на бъдещите роботи за удоволствия ще бъде елиминирането на трафика на хора с цел проституция. Друг плюс на идеята е чистотата на хуманоидите. Клиентите вече няма да се притесняват за болести предавани по полов път, които са нещо типично за професията.

И все пак ако преминем тази крачка в бъдещето и робо-сексът стане факт, то ще възникнат няколко интересни въпроса, например "Изневяра ли са интимностите с хуманоид"? Как мислиш?