Кои храни може да съчетавате с виното.

Съчетаването на храни и напитки може да бъде много забавно. Някои хора обичат да експериментират, докато други залагат на изпитаните рецепти, пишат колегите от Tialoto.bg.

1. Шоколад

Тъмният шоколад може да се комбинира еднакво добре както с бяло, така и с червено вино. Шоколадовите бонбони тип трюфели са страхотни за по-сухи вина.

2. Горски плодове

Ягоди, малини, боровинки и къпини - всички те са идеалната компания за чаша вино. Изберете своя любим плод и любимото си вино. Може да опитате да замразите малко плодовете и да пуснете няколко в чашата с алкохола.

3. Италианска храна

Не може да говорим за вино и съчетаване с храна, без да споменем италианската кухня. Въпреки че пицата и пастата са традиционните предложения, може да опитате и нещо друго. Опитайте прошуто с пъпеш, салам с моцарела или хляб с босилек и риган. Не забравяйте и уникалната салата капрезе.

4. Сирена

Комбинацията между вино и сирена е друго класическо съчетание. Нарежете любимите си сирена на кубчета и забодете по една клечка за зъби във всяко парченце. Експериментирайте с различни текстури и аромати, за да откриете онова, което на вас ви харесва най-много.

5. Ядки

Подобно на фъстъците, които вървят с бира, така и ядките се съчетават чудесно с виното. Заложете на индийското кашу, шамфъстъка, бадемите. Може да разбъркате видовете ядки в една купа или да ги оставите поотделно, за да разберете кои са онези, които ви допадат най-много.

Виж още: Вечни мисли за виното