Премиерът отрече да има американски военни бази на територията на България

Вече текат проверки за масови регистрации преди местните избори и при нарушения, те ще бъдат заличени. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов по време на блитц-котрола в отговор на въпрос от БСП.

Проверки вече има

Премиерът е възложил на вътрешния министър Румяна Бъчварова това да бъде свършено и вече има течащи проверки за всички адреси, където има струпване и регистрация на хора.

"Ясно е, че като има 40-50 човека на един адрес, те не са там отишли, за да живеят. Няма как технологично да го направят", коментира Борисов.

Премиерът не пропусна да коментира, че там, където съществуват подобни практики, ГЕРБ губи и допълни, че може да докаже това свое твърдение. "Там, където това не може да послужи, печелим на първия тур. Дали ни харесват или не, когато фактите говорят, аз се уповавам на тях", каза премиерът.

Американските бази на "Атака"

Виж още: Сидеров иска референдум за излизане от НАТО

И този път "Атака" не пропусна да зададе въпрос за наличието на американски военни бази в България. Депутатът от "Атака" Илиян Тодоров. Премиерът отрече такива да има на българска територия.

"25 български фирми са работили на американския военен полигон в Ново село. На тях не им платено. Американската държава е излъгала тези български фирми с повече от 3 млн. евро. Ще ви предоставя списък с тези фирми. Преди няколко месеца тук помогнахме на една германска фирма да си върне 4 млн. евро. Нека сега да помогнем на българските фирми да си получат парите", призова Тодоров.

"Аз не мога да знам в какви трудово-правни и финансови отношения са тези фирми. Ще ще възложа на министър Николай Ненчев да извърши проверка и ще ви запозная с резултатите. Искам и да ви коригирам. В България няма американски военни бази. Всички бази са български", категоричен беше премиерът.

Източник: Агенция "Фокус"