Инцидентът стана в столичния кв. Княжево

Пистолетът, с който тийнейджър простреля свой връстник в София, е бил боен, съобщи Би Ти Ви, като уточни, че оръжието било притежавано от лелята на непълнолетния стрелец. Инцидентът станал в извънучебно време на стадион до столичното 26-о СОУ "Йордан Йовков" в Княжево около 15 ч.

Раненият осмокласник получил куршум в слабините и бил откаран в "Пирогов" без опасност за живота. Задържаният заподозрян е на 16, деветокласник и бивш възпитаник на училището. Той бил открит от полицията вече в дома си минути по-късно.

По първоначални данни причина за агресията бил скандал между двете момчета - бивши приятели, които имали уговорка да се видят, за да решат спор, разказват свидетели пред Би Ти Ви. Според ученици, интервюирани от Нова телевизия, двамата се спречкали заради момиче.

При срещата единият тийнейджър извадил пистолета и се опитал да простреля връстника си, който успял да избута ръката с оръжието, но все пак бил засегнат от куршума.

Сигналът бил получен в МВР в 15,40 ч. и към местопроизшествието веднага били изпратени екипи на столичната полиция и Бърза помощ. Първи реагирали от охраната на училището.

Източник: Би Ти Ви, Нова телевизия