Създадоха класация на най-неподходящите за посещение места

Има много места по света, които не заслужават вниманието на пътешествениците. Дали защото са просто скучни, безинтересни или защото няма какво да се види в тях, значение няма. За тях не се говори. 

Има и градове, за които обаче трябва да се знае, защото са твърде неприятни като дестинация. Освен човек да знае за тях, трябва и да ги избягва заради силната криминална активност. BuyAGift.co.uk са подготвили именно такъв списък с 10-те дестинации, които трябва да избягваме.

1. Столипиново, Пловдив, България

Почти се чувстваме горди с това първо място. Кой сънародник не е чувал митичните истории за най-гъсто населения с представители на ромския етнос район на Балканите? Случайното попадане там може да коства на невинния посетител разделяне с всичките му ценности, а също така и евентуално разделяне с определен вид невинност. Иначе пейзажът в Столипиново прилича по-скоро на картина от филма "Сектор 9".

Въобще, избягването на това място е полезно за здравето и финансовото състояние. Щом и на световно ниво са го оценили, сещай се.

2. Богота, Колумбия

Легендите за престъпността на в Богота дават някаква представа за това, за което говорим. В средата на 90-те години на миналия век градът беше в челната петорка по престъпност в света. Колумбия продължава да се задържа в челната десетка по брой убийства годишно.

3. Голяново, Москва, Русия

Руската мафия си е руската мафия, а в московския район Голяново тя има сериозно присъствие. Ако може да се даде съвет за оцеляване в Голяново (ако не си местен), то той бил "Не попадай там". Иначе главата наведена, качулката схлупена до очите и сигурна, бърза походка. Молитви към всяко божество, за което човек се сети, също няма да навредят.

4. Ферентари, Букурещ, Румъния

Разбити улици, къщи, които сякаш наскоро са преживели бомбардировка, и кучета, на които им липсва само откъсната човешка ръка, за да запълнят пейзажа в стил "долнопробен филм на ужасите". Това може да се види в китния квартал на Букурещ. Румънската столица, която с гордост се нарича Малкия Париж, има своите тъмни места, където не е добра идея да попадне човек.

Виж още: 5 измислени града, които бихме посетили с най-голямо удоволствие

5. Хуарес сити, Чихуахуа, Мексико

Районът Хуарес сити в град Чихуахуа има полицейско управление, в което за последните няколко години за уволнени 800 служители заради корупция. Картелите буквално владеят града. Изглежда Хуарес сити се опитва да си възвърне първата позиция на града с най-много престъпления - място, което преди няколко години държеше.

6. Байуотър, Ню Орлиънс, САЩ

Световната столица на джаза Ню Орлиънс си има своето тъмно кътче. Байуотър е място на тъмни сделки, наркотици, проституция и откровено насилие.

7. Камден, Ню Джърси, САЩ

Кварталът на Ню Джърси се ползва със славата на мястото с най-висока престъпност в САЩ за 2012 г. със своите 2566 престъпления на всеки 100 хил. души. Общо това надхвърля с 560% общия процент на насилие в цялата държава.

Виж още: Страните с най-малка престъпност

8. Дъ Кейп Флатс, Кейптаун, ЮАР

Изгонените от апъртейда неудобни люде живеят тук. Ширещата се престъпност е просто част от визитката на този квартал.

9. Детройт, САЩ

Моторният град е способен да подлуди всеки. Достатъчно е човек да види само нивата на престъпност в града и ще се съгласи безропотно. Организирана престъпност, неорганизирани вандали и обикновени кримки, които просто така си преживяват, всички те намират място в най-стария град на Средния Запад в Америка.

10. Хребендова, Кошице, Словакия

Гетото на Кошице успешно може да бъде описано с думи като "мизерия", "отчаяние", "бедност", "престъпност" и "мръсотия". Съставителите на класацията изпитват дори учудване, че цивилни могат да живеят на подобно място.