Столицата ни се нарежда на второ място в класацията за най-изгодни за живеене градове

Ако искате да живеете в приятен и същевременно изгоден за живеене европейски град, София е вашето място. Това не е просто изказване, а извод на американското сп. "Фробс", класиращо най-изгодните градове за живеене по света. 

Българската столица попада на второ място в класацията, веднага след украинската столица Киев. Градовете в класацията са подредени според доклада "Цени и доходи", изготвен от инвестиционната фирма UBS.

"Само Киев е по-евтин от София. Всъщност обаче София е по-изгодна от украинската столица по отношение на цените на имотите", обясняват от Forbes.

В класацията след София попада столицата на Румъния Букурещ. Като предимство за страната се посочва решението на парламента в страната да намали ставката на ДДС от 24% на 20% през 2016 г. и с още 1% през следващата година.

Виж още: София е в топ 10 на най-добрите градове за започване на стартъп​

Веднага след Букурещ се нарежда Прага, като примамливи там са ниските цени на горивата и стимулиращата парична политика.

От "Форбс" поставят на пето място като най-изгоден град за живеене столицата на Естония - Рига, а след нея идват Йоханесбург, Будапеща, Варшава и Вилнюс.

Източник: сп. "Форбс", money.bg