Главният изпълнителен директор на "Нова броудкастинг груп" се извини от ефира на Нова телевизия за получилото се недоразумение със свалената карикатура на Чавдар Николов

"Бих искал да се извиня на нашите зрители, служители, както и на Чавдар Николов за начина, по който управлявах случая с договора за неговите карикатури".

Това заявява главният изпълнителен директор на "Нова броудкастинг труп" Дидие Щосел по повод скандала с изтритите видеокарикатури на Чавдар Николов.

Преди това премиерът Бойко Борисов заяви, че няма нищо общо със свалянето на карикатурите и нарече целия скандал "удар срещу мен".

"Като чужденец, и съм напълно наясно, че това не е извинение, аз прецених грешно начина, по който моето решение ще бъде разбрано, както и за интерпретациите, които ще провокира. Техническите грешки, които се случиха междувременно, само засилиха създаденото впечатление. Още веднъж поднасям извиненията си и поемам цялата отговорност", заявява Щосел.

Виж още: За изчезналата карикатура и за жизнената нужда от сатира

След изявлението на Борисов и преди изявлението на Щосел, всички видеокарикатури на Чавдар Николов отново се появиха във VBOX7, само че в канал, различен от заличения. 

Дидие Щосел уточнява, че през последните три години новините на медията са се утвърдили като лидер в България.

"Ценности като независимост, обективност и професионализъм са в нашето ДНК. Нашите журналисти ще продължат да следват именно тези ценности и в бъдеще", допълва Дидие Щосел.

Изявлението му бе излъчено в емисията на Нова телевизия в 16 ч.

Източник: Нова телевизия