Това пише в отворено писмо Константин Парчев, бивш съучредител и член на "България без цензура", бивш зам.-председател на ГО на ББЦ във Варна, цитиран от варненския сайт "Афера"

Ето и цялото писмо:

"Здравейте! Ритуално и услужливо протегнатата ръка от лидера на ББЦ Николай Бареков към едноличния, според самия него, победител в изборите в лицето на Бойко Борисов, преля чашата на търпението ми. Предателството се наказва винаги! 

Казвам го с моралното право на съучредител на ББЦ, един от двамата с доц. Христо Бозов, представители на градското ръководство на партията във Варна, участвали при провеждане на учредителното събрание във Велико Търново през декември 2013 г.

До момента запазвах добронамерия тон към лидера на партията и към онова, което е останало от смешната му организация във Варна заради изборите, но след плачевния резултат на вота онзи ден – малко над 10 000 гласа, както и поради откровено "милиционерското поведение" на част от областното ръководство в лицето на Георги Ковачев, човек изгонен поради корупционни схеми от Община Варна и представете си от Кирил Йорданов (каква ирония) се налага да "набия канчетата" на въпросните господа, въобразили си, че могат да лъжат нагло и безочливо варненци", продължава Парчев. 

"Възползвам се, публично да поискам оставката на Ковачев – не толкова поради "милиционерското" му потекло, а поради натиска и манипулациите, които упражняваше върху застъпниците и членовете на организацията във Варна. 

Бях сащисан като продължение на това, да чуя в сутрешния блок откровено налудничавото и шизофренно твърдение от лидера на ББЦ, че тя била една от малкото формации, която се била опазила от преференциалния вот. Забележете, подобна глупост излиза от устата на човек, който се има за демократ! 

Твърдя, че ако преференцията бе използвана според предназначението си, депутатите на ББЦ днес щяха да бъдат повече от днешния им брой, много повече! Напротив, преференциите бяха съзнателно отклонявани към кандидати с №2 и №13, а контролът върху вота беше тотален. 

Мога да кажа, че лично на мен ми се "губят" доста гласове, тъй като знам много добре в кои секции са гласували мои приятели, хора с които съм от години, а гласовете им за мен просто липсват като отразени в протоколите на СИКовете. 

Смешно ми е, когато се твърди, че хора като Калина Крумова, Стъки или Юлияна Дончева са се отказали от проекта ББЦ по спекулативни причини! Напротив, бяхме заедно от самото начало, но порното ББЦ взе да става прекалено хард

Възползвам се от настоящото и искам да уведомя варненци като истински горди хора, че битката ни за демокрация продължава! В изключително близко време ще обявим полагане началото на нов мощен граждански проект с национално значение, чието начало ще бъде дадено именно във Варна и чиято цел ще бъде помитане на днешните, вече и парламентарно представени политически мижитурки. 

В този проект ще видим лица от бизнеса, журналисти, общественици, както и неопетнени хора с опит, свързани с романтичния период на демокрацията."

Виж още: Бареков: Трябва ни широка дясна коалиция