Приключи разпита на Антоанета Василева, съпругата на мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев, предаде репортер на Novini.bg

Разпитът продължи малко повече от 2 часа. Срещу Антоанета Василева няма повдигнато обвинение, защото е била разпитана в качеството си на свидетел по делото за пране на пари и придобиването на луксозна вила в Швейцария, на стойност 20 млн. евро. Подозренията на разследващите са, че парите са били дарени на Василева от съпруга й. 

Пране на пари

10 млн. от средствата, с които имотът е закупен, са лични на Цветан Василев. Другите 10 млн. са изтеглени от клиентката ми от швейцарска банка, като физическо лице, каза адвокат Менков.

Всички сметки на семейство Василеви са запорирани и банката може да отнеме въпросния имот, допълни той. Самият Цветан Василев се намира в Сърбия и вярва, че КТБ може да бъде преструктурирана. 

Виж още: Омбудсманът: КТБ не е банка, а черна дупка

КТБ може да бъде спасена

Фарс е, че от банката са изтеглени 206 милиона, заяви Василева. Вярвам, че банката може да бъде спасена, категорична беше тя. 

"Одиторският доклад може да се тълкува по няколко начина. Как така до 30 юни нямаше дупка, а сега има", попита тя.

Виж още: Муравей Радев: КТБ е каса за домашно обслужване

За Цветан Василев

Антоанета Василева категорично отказа да коментира отношенията между съпруга й и Делян Пеевски. Питайте ги тях. Пеевски съм го виждала 2-3 пъти, разкри тя. 

Съпругата на Василев потвърди, че той наистина е получавал няколко пъти заплахи по телефона и чрез писма. "Аз вярвам в него. Той е силен духом и ще продължи да се бори", завърши Василева.

Виж още: Емил Хърсев: Няма КТБ и няма какво да се спасява