Хари, известен в британската армия просто като "капитан Уелс", приключи 4-месечната си служба в Афганистан като стрелец и втори пилот на хеликоптер "Апачи".

Кадрите от престоя на принц Хари в базата Камп Бастион бяха разпространени едва след завръщането му заради наложено ембарго поради опасения за неговата сигурност. Малкият син на принц Чарлз бе в Афганистан и през 2007-2008 г., но тогава бе върнат преждевременно, след като местонахождението му бе разкрито от медиите.

Телевизиите на Острова веднага излъчиха и заснетото през декември там интервю, в което той признава, че е стрелял по талибани и няма проблем с това, защото "се отнема живот, за да се спаси живот". 

Ролята на стрелец му допаднала най-вече заради неговата страст към видеоигрите. Той се похвали, че редовно печелел, когато в базата играели футболната FIFA, а заради опита, натрупан с гейм конзолите PlayStation и Xbox, палците му станали много полезни в мисиите.

Говорител на талибаните на свой ред коментира, че принцът вероятно има "психични проблеми" заради сравненията между бойното поле и видеоигрите.

Хари коментира и скандала с голите му снимки от Лас Вегас миналото лято. Разочаровах семейството си, призна той, но се оправда с това, че напоследък се чувствал повече войник и е позанемарил статута си на принц.