Крадци са взели доказателствата по делото за злоупотреба със служебно положение от колата на експерт, който е трябвало да им направи графологичен анализ

Двете скандални тефтерчета на осъдения заради злоупотреба със служебно положение Филип Златанов са изчезнали, съобщава БНТ.

В тях бившият шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси е записвал указания за действия срещу определени политици, бизнесмени и общественици.

Откраднати от колата

Тефтерчето и други ценни документи са били откраднати от колата на вещото лице, което изготвя експертизата. Софийският апелативен съд назначи нови изследвания на автентичността на тефтерчето, защото първата бе направена върху копие от записките.

Кражбата е станала миналата сряда в София, докато експертът отивал да върне тефтерите в следствието. Крадците са задигнали от колата на експерта черна кожена чанта, в която освен двете тефтерчета крадците е имало документи и 180 лв.

Нова графологична експертиза

На 16 октомври Софийският апелативен съд назначи но графологична експертиза върху оригиналните тефтери, тъй като предишната е била направена върху ксерокопие от ксерокопие на тефтерчетата.

Филип Златанов бе осъден на 3 години и половина затвор, заради злоупотреба с служебно положение.

Следващото дело срещу бившия шеф на Комисията за конфликт с интереси ще се гледа на 20 ноември в апелативния съд.