С около 30% се очертава да поевтинеят почивките по морските ни курорти

Хотелиери обещават почивката на морето да стане много по-евтина през септември, като се очаква цените да започнат да падат още в края на август. Освен по-евтиното изкарване, сред предимствата на почивка извън пика на сезона, те споменават по-чистото и спокойно море, без мъртво вълнение и вятър, както и липсата на излишни навалици.

Според директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов едно ходене на море през септември би излязло с 30% по-евтино в сравнение с юли и август, пише "Стандарт".

Според изданието хотелиерите вече подготвят по-изгодни оферти и пакети за почивка, които ще започнат да влизат в сила след 20 август.

Така например в курорт като Златни пясъци ол инклузив би могъл да бъде намерен за 40-45 лева на човек, а единична нощувка със със закуска в "Св. Константин и Елена" би могла да струва и 20 лв. Семейни хотели около "Кабакум" пък биха ни стрували между 18 и 28 лева с включена закуска. 

Друг трик на хотелиерите е да пускат и бонуси - ваканция със седем нощувки на цената на пет. 

Виж още: Най-добрите български плажове

"Тепърва браншът ще започне да обмисля офертите за септември", каза Димитър Димитров, председател на регионалната браншова структура на хотелиерите и ресторантьорите, пред "Стандарт".

"Заради по-слабия сезон в началото много колеги наеха по-малко персонал и в момента, когато изцяло базите са пълни, в обслужването на гостите в хотелите и ресторантите са ангажирани и собствениците на обектите. Това е една от основните причини да не сме готови още с офертите", обясни той.

Източник: "Стандарт"