Фотографът Джони Милър показва разделителните линии между бедните и богатите квартали

Трудно е да се каже колко бедно живеят бедните и колко богато - богатите, но когато съпоставиш двата стила на живот, виждаш много по-лесно разликата. Това прави и фотографът Джони Милър, живеещ в Южна Африка. 

С помощта на дрон той запечатва неравенството в страната си, показвайки именията на богатите, които се намират съвсем близо до бедните квартали (и все пак са разделени). 

"Несъответствията в това как живеят хората понякога са трудно видими от земята. Красотата на снимките от въздуха е и във възможността да видим нещата от нова перспектива - такива, каквито са. Гледайки право надолу от височина неколкостотин метра, ще се появат невероятни сцени на неравенството", казва Милър.

Виж още: 21 факта от новия списък с милиардерите по света

Той обяснява, че някои от общностите са "разделени в ума, докато при други това е "повече или по-малко органично". 

Разделението в република Южна Африка е резултат от политиките на апартейда, когато расовата сегрегация е наложена със закон. Макар че тези политики са премахнати преди 22 години, в действителност "много от тези бариери остават, а неравенствата продължават да съществуват".

Миналата година доклад на швейцарската банка Credit Suisse показа, че в световен мащаб 1% от населението на света държи половината от богатството на Земята