Посланик Ерик Льобедел заяви, че Франция ще продължи да подтиква и насърчава борбата с корупцията у нас

"Не разбирам това усложнено отношение към историята. Тенденцията понякога да се преувеличават измеренията на турското робство". Това заяви пред БНТ снощи френският посланик Ерик Льобедел.

Освен това той каза още, че за сравнително краткия си престой в България (от 1 октомври 2016 г. - б.р.) не разбира и синдрома на периферията.

"Синдромът на периферията трябва да се преодолее, България да осъзнае, че става много по-централна в Европа, излиза на все по преден план и спрямо важни страни, като в отношенията с Русия, Турция, ситуацията в Черно море и охраната на външните граници на съюза", каза Льобедел и посъветва България да се възприема като държава на предна линия.

Виж още: Религията на българщината

"Франция ще продължи да насърчава, подкрепя и подтиква към продължаване на реформите и борба с корупцията", каза още посланикът. В отговор на въпрос, той уточни, че говори за съдебната реформа и борбата с корупцията.

"Имаше такива опити при второто правителство на господин Борисов и, ако тези опити придобият реални очертания, Франция ще ги насърчи", подчерта дипломатът.

Източник: БНТ