В София нарушителите са най-много

Само за месец мобилните и стационарни камери на КАТ са заснели 37 хил. шофьори с нарушения. Най-много нарушители са регистрирани в София.

За първата седмица на юли от КАТ са издали над 5000 фиша, а мобилните и стационарните камери са засекли почти десет хиляди нарушения.

"Има случаи, в които не се разпознава номера или има повече от едно МПС, има автомобили със специален режим на движение. Но 90 процента от заснетите нарушения, предполагам ще бъдат реализирани като електронни фишове или съответно ще бъдат съставени актове", обясни началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски.

Най-много са нарушителите в София. Следват областите Бургас, Стара Загора и Велико Търново. При стационарните, чието местоположение отдавна е известно на шофьорите, начело отново е София, а след това са Плевен и Велико Търново.

Виж още: Кога е валиден фиш от мобилните камери на КАТ

"При ограничения от 80 километра в час, сме заснели водач, който минава със 160 км. Говорим за Околовръстния път. Друг нарушител - край село Волуяк на изхода на София - ограничението е 50 километра за населено място, той се движи с над 100 километра отгоре", разказа Николай Крушарски от КАТ-София.

От КАТ призовават за разумно шофиране и припомнят, че юли миналата година е бил най-черния за 2014 г с 86 жертви на пътя. Засега юли 2015 г. е по-спокоен.

Източник: Economic.bg