Сънародниците на Путин предпочитат за почивка най-вече Испания

През лятото Испания, България и Гърция са били трите топдестинации в Европа за руските туристи според класация на туроператора "TUI Русия", съобщава агенция "Фокус", като се позовава на "Турпром".

"Като цяло европейските дестинации през лято 2014 са били по-малко популярни в сравнение с Турция и Египет. Спадът в интереса е забелязан още през пролетта, когато тече акцията "Ранни резервации". Във връзка с това е оптимизиран графикът ни на полетите за Европа, като го приведе в съответствие с реалното търсене", коментират от туроператора.

Както и през 2013 г. най-предпочитаната дестинация в Европа е била Испания, а на второ място за летуване е България.

Тази година традиционно евтината дестинация е показала отлични резултати в продажбите, като в същото време българските курорти са имали по-висока посещаемост през целия летен сезон, което вероятно се дължи на общата тенденция, отбелязана през тази година в Европа, да се търсят по-достъпни хотели и апартаменти, смятат експертите.

Гърция заема третото място в рейтинга на "TUI Русия", след като туроператорът увеличи гамата от предлаганите за отдих хотели в Крит, които в края на лятото са регистрирали по-добри резултати в продажбите, изпреварвайки Родос и Корфу.

След анексирането на Кримския полуостров сънародниците на Владимир Путин бяха насърчени да посещават черноморските курорти там, които вече се отчитат като вътрешен туризъм.