Ако ГЕРБ излъчи Бойко Борисов за премиер, нямаме друга алтернатива. Това увери пред Би Ти Ви лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева

Щом няма друга кандидатура за министър-председател на България, тогава няма място за преговори. Това е решение на ГЕРБ. Ако мандатът стигне до РБ, тогава ние бихме могли да имаме своя алтернатива.

Жена за премиер

В ГЕРБ има няколко дами, които са консенсусни фигури, които могат да бъдат премиери. ГЕРБ обаче няма друга оферта освен Борисов. На този етап обаче аз не виждам друга кандидатура за премиер освен Бойко Борисов, смята Кунева, въпреки че призна, че експремиерът разделя избирателите на Реформаторския блок.

Лидерът на "България на гражданите" обаче не отговори конкретно на въпроса колко души от реформаторите подкрепят Борисов, под предлог, че решенията в Блока били винаги единни. 

Виж още: Петър Москов: РБ няма да подкрепи правителство на малцинството

Реформи срещу подкрепа

Дотук Реформаторският блок успя да мине европейски избори и успя да мине и тези избори като единна коалиция, ще го правим и занапред, обеща Кунева.

Основното, което интересува нашата коалиция, са реформите, без които не можем да дадем подкрепа на бъдещото правителство, допълни Кунева.

Разцепление в РБ

Кунева за пореден път отрече, че в редиците на реформаторите има разцепление и увери, че Реформаторският блок ще продължи като единна коалиция и допълни, че тя счита за правилни преговорите на ГЕРБ и с БСП, и с ДПС, въпреки че не желаят коалиция с тях.

Днес реформаторите се събират, за да решат с консенсус какви политики ще защитят. Много важна според лидера на "България на гражданите" е съдебната система.

Виж още: Радан Кънев: Няма да подкрепя правителство, в което Борисов ще е премиер