Тя наследява на поста Георги Лозанов

Новият председател на СЕМ е Мария Стоянова. Тя бе избрана на извънредно заседание на регулатора днес, съобщи БНР.

Стоянова беше предложена от Бетина Жотева и София Владимирова. "За" гласуваха четирима от членовете на СЕМ, като "против" бе единствено Иво Атанасов.

Тя заемаше временно поста от началото на април, когато изтече мандата на Георги Лозанов.

Виж още: Пиарката на НКЖИ и бивша шефка на екип "Гости" на Иван и Андрей са новите членове на СЕМ

Биография: 

Стоянова е официален представител на България в Групата на европейските медийни надзорници. Започва кариерата си през 1995 г. в "Дарик радио". Три години по-късно, паралелно с обучението си в Европейската журналистическа Академия в Австрия, работи като кореспондент на "Дарик радио" в Австрия.

В периода 2000-2001 г. специализира в Германския Бундестаг като сътрудник на дългогодишния председател Рита Зюсмут и на бившия министър във втория кабинет на Ангела Меркел Дирк Нийбел. В най-големия европейски автомобилен концерн "Фолксваген" Мария Стоянова специализира "Връзки с обществеността".

Има зад гърба си множество практики в германски и австрийски медии.

През август 2003 г. се присъединява към големия екип на БНТ, а през февруари 2004 г. реализира мечтата си и оглавява кореспондентския пункт на Националната телевизия в Берлин. В продължение на 8 години и половина тя следи, анализира, и коментира процесите и събитията в Германия, Австрия, Швейцария, Унгария и Полша.

Автор е на 7 документални филма по външно-политическа теми, които са се излъчвали в най-гледано тв време и са се радвали на голям зрителски интерес. Член на журито на 17-ото издание на международния кинофестивал в Хамбург.

Източник: БНР