Вече е късно да удряте спирачки и да се вайкате - факт е, че сте преспали с мъжа на най-добрата си приятелка.

Продължавате да се срещате с него тайно, но само след няколко месеца той решава да заздрави връзката си с нея и ви съобщава, че повече няма да мами любимата жена. В началото се чувствате изоставена, но тя - слава Богу! - не е усетила нито вашите терзания, нито неговите забежки.

В крайна сметка ставате по-независима, завързвате нови запознанства, попадате най-сетне и на вашия тип. Е, вече рядко ходите на гости у приятелката си, но... всяко зло за добро.

Понякога обаче се появява "доброжелател" и приятелката ви не след дълго узнава за измяната. Още повече - изведнъж се оказва, че той предпочита да е с вас, защото именно вие въплъщавате идеала му за жена.

На вас ви излиза име на "кучка" и "предателка" и въпреки че печелите един мъж, загубвате вярната си приятелка, добрата репутация и съня си.

"Жените се привързват една към друга много по-силно, отколкото мъжете - обясняват брачни терапевти. - Женската солидарност е нещо повече от мъжкото приятелство. Те си споделят и най-съкровените тайни, затова краят на едно приятелство често е равносилен на развод. На чуждата в един любовен триъгълник е отредена най-трудната роля, нейните угризения са най-силни. Ето защо тя трябва да е наясно със себе си."

Наистина ли го обичате? Или сте се отдали само защото той е най-близкостоящият и винаги на разположение? Жените нерядко избират за обект на чувствата си най-удобния мъж - онзи, с когото се виждат редовно, добър познат.

Съвсем нормално е с приятелката си да имате общи вкусове, дори по отношение на мъжкия пол. А ако тя е доминиращата във взаимоотношенията ви, вие неминуемо ще се стремите към реванш. Конкуренцията помежду ви е налице - и вие посягате към забранения плод, т.е. мъж...

Третият е излишен - никога не забравяйте това, но си го спомняйте навреме: преди да правите любов... и война.