Според Би Ти Ви 10 народни представители не са направили нито едно изказване от парламентарната трибуна, а според Нова телевизия броят на мълчаливите депутати е 25

Една от основните роли на народните представители е участието им в дебати и заемането на позиции. Именно тази страна на депутатския живот обаче някои от представителите ни в парламента пренебрегват усилено. 

За последната година поне 10 народни представители не са казали нищо от парламентарната трибуна сочат данните на Би Ти Ви. Според Нова телевизия броят им е дори по-голям - 25 депутати без дори едно изказване по време на дебати в Пленарна зала или без въпроси по време на парламентарен контрол. 

По данните на Нова телевизия още за последните 12 месеца 18 народни избранници са участвали в дебат само веднъж.

Сред най-мълчаливите депутати е народният представител от 13-и МИР Пазарджик Делян Пеевски, който отдавна не ходи на работа. Социалистът Стефан Данаилов също не е говорил от парламентарната трибуна.

Друг любопитен пример е независимият депутат Ана Бараков, която почти никога не отсъства, но и никога не се изказва. Сред другите депутати без изказвания попадат още Димитър Гечев от ГЕРБ и Явор Нотев от "Атака", който обаче е и зам.-председател на Народното събрание.

Сред депутатите с най-много изказвания за 2016 г. са Таско Ерменков от БСП и Мартин Димитров от Реформаторския блок. Най-много като време пък са говорили шефът на правната комисия към парламента Данаил Кирилов от ГЕРБ, Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт, шефът на бюджетната комисия Менда Стоянова, както и независимият Велизар Енчев.

Пред Нова телевизия депутати споменават, че сред колегите им има и такива, които говорят твърде много, но за сметка на това - безсмислено, без обаче да назовават имена. 

Източник: Би Ти Ви, Нова телевизия