Ниска посещаемост и ниска консумация

Със около 100 хил. души по-малка посещаемост и над 1 млн. литра по-малко изпита бира. Това са обобщенията от тазгодишното издание на бирения фестивал Октоберфест, пише "Дейли Мейл".

През 2013 г. изпитото количество бира е възлизало на 7.7 млн. литра, докато тази година бирените фенове са погълнали "едва" 6.5 млн. литра.

Посещаемостта също бе занижена в сравнение с миналата година, което бе отдадено на лошото време в Мюнхен. Миналогодишното издание на феста беше посетено от 6,4 млн. души за сметка на тазгодишното - 6,3 млн. души.

За сметка на това e намаляла и престъпността. През 16-те дни на бирения фестивал бяха направени 720 ареста, което е с 39 по-малко от миналата година. Тазгодишният Октоберфест все пак успя да постави вид рекорд - посетителите са се опитали да откраднат 112 000 халби, докато миналата година кражбите са били около 81 000.

Виж още: 10-те най-посещавани туристически дестинации

8 хиляди души са били лекувани от алкохолно отравяне. Първият пациент е попаднал в ръцете на медиците само 2 часа и 5 минути след ритуалното отваряне на първото буре.

Октоберфест бе посетен и от множество знаменитости. Отборът на Байерн Мюнхен и Юсеин Болт бяха едни от тях.