Лектори, работилници и други инициативи в едноседмичния Аbsolut Creative Space

Oт 3 до 9 юни "Aбсолют" представя в София първото издание на фестивала Absolut Creative Space, посветен на креативността в полза на устойчивото развитие.

За целта у нас пристига мащабна инсталация от рециклирани контейнери, която е oборудвана за създаване на идеи и провеждане на мултидисциплинарни събития, лекции, работилници и партита.

Absolut Creative Space ще се разположи на удобна софийска локация и ще посрещне много лектори и вдъхновяващи личности от целия свят, които ще участват в прояви и акции с някои от най-активните български неправителствени организации и брандове, за да създадат плътна фестивална програма от лекции, работилници, изложби, обясняват организаторите.

Всеки oт седемте дни във фестивалната програма е посветен на различна тема, свързана с креативността, насочена към устойчиво развитие: дигитален лайфстайл, дизайн на бъдещето, познаване и опазване на природата, занаятчийство и други важни за "Абсолют" области, например културата на нощния живот.

Сред първите оповестени гости и акценти в програмата са нощният кмет на Амстердам Мирик Милан, дигиталното студио Snask, дизайнерката на храна Marije Vogelzang.

Самото пространство, където ще тече фестивалът, се очаква да даде нагледен пример за устойчиво приложение на дизайна чрез четирите контейнера за транспортиране на водка, рециклирани и оборудвани от шведската компания като мобилно пространство за съдаване на идеи и проекти.

Мащабната инсталация се използва за различни мероприятия и проекти в много държави по света - и пристига в София директно от Швеция.

Още лектори и събития ще бъдат обявени скоро в сайта AbsolutCreativeSpace.bg заедно с информация за откриващото и закриващото парти. Билетите за фестивала са на цена от 10 до 15 лв. на ден или 30 лв. за достъп до цялата фестивална програма.

Източник: Absolut