Мъж посадил 1600 дка слънчогледи в памет на съпругата си, починала от рак

Казват, че любовта е по-силна от всичко. И въпреки че животът често си позволява да развенчава това твърдение, има и такива истории, които ни показват безкрайната сила на любовта.

Именно такава е историята на Дон и Бабет Жакиш от американския щат Уисконсин. Миналия ноември след дълга борба с рака Бабет си отива от този свят. 

Приживе тя била известна сред местната като "Слънчогледовата дама". В нейна памет съпругът ѝ Дон, фермер по професия, решил да сбъдне една от мечтите ѝ.

 slanchogledovata dama babet

Той засадил 400 акра - (приблизително 1600 дка) със слънчогледово семе и основал компания с името Babbette’s Seeds of Hope (Семена на надеждата от Бабет), чиято цел била да събере финансиране за изследвания за борба с коварната болест.

Semena na nadezhdata

"Тя знаеше колко важни са такива изследвания. Първоначално ѝ предричаха само две седмици живот, после два месеца, а накрая се оказаха девет години", спомня си възрастният мъж.

Виж още: Някои от най-великите любовни истории, които светът познава

Slanchogledovi polya

"Тя вярваше, че всеки ден, който преживява, я приближава по-близо до евентуалното лекарство. За съжаление, с годините здравето ѝ се влоши и нямаше как да започна това начинание, докато тя беше болна".

Няколко месеца след смъртта на съпругата си, Дон открил тайно писмо, което тя му била оставила:

Semeystvoto na don i babet zhakish

"Всеки ден ти си до мен, изпъваш въздуха ми и знай, че когато станеш сутрин и направиш кафето си, аз винаги ще бъда до теб."
 

Източник: Bored Panda