В средата на януари Върховният административен съд прекрати делото срещу решението за отнемане на лиценза на КТБ с мотива, че "акционерите нямат право да обжалват решението на БНБ, тъй като не са негови адресати"

Разбирам, че делото за отнемането на лиценза на КТБ е много сериозен проблем на държавата, но в конкретния случай не мисля, че работата на Върховния административен съд (ВАС) е забавена под какъвто и да е вариант, коментира Георги Колев, председател на ВАС, информира агениця "Фокус".

В конкретния случай сме разгледали 40 дела, каза още Колев и посочи, че това е общият брой на подадените жалби по отношение на отнемането на лиценза на банката.

На въпрос дали вече има определена дата за влизането на делото за разглежда в съда от 5-членен състав, Георги Колев обясни, че все още няма, но допълни, че към средата на април делото ще влезе в съдебна зала. Аз се надявам, че до двуседмичен срок ще бъде разгледано и това дело, заяви Колев.

Коментарът на Колев дойде след вчерашното изявление на премиера от трибуната на парламента. Борисов призова Народното събрание да изпрати писмо до Висшия съдебен съвет (ВСС), с което да припомни колко време правителството се опитва да назначи служебен синдик на КТБ.