Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов - едно от тези имена е изборът на ГЕРБ за президент

99% е вероятността кандидатът за президент на ГЕРБ да бъде измежду Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов пред Би Ти Ви. 

"Изключително достойни, всеки има своята тежест на позицията, която заема в момента. Ако започнем с Цецка Цачева, нека да припомня, че това е първата жена, председател на Народното събрание. Изключително добър оратор, изключително добре се вписва в тази сложна политическа ситуация, която имаме в последните няколко парламента.

Йорданка Фандъкова - най-уважаваният политик към настоящият момент, с изключително голяма отговорност към политиките, които се реализират в София и подобряването на средата за живеене.

Томислав Дончев - първо кмет на Габрово и човекът, който се занимаваше с еврофондовете. Също един доказан професионалисти, човекът, който даде възможност да разблокираме и да запълним този дефицит, който ни остави Станишев и Орешарски.

Димитър Николов - човекът, който преобрази Бургас след едно дълго управление на БСП", посочи Цветанов.

По думите му професионалните качества на четиримата ги прави подходящи кандидати за президент от ГЕРБ.

Преди дни сайтът "Терминал 3", позовавайки се на два независими източника, излезе с информация, че Цецка Цачева кандидатът на ГЕРБ. По-късно същия ден OFFnews, също чрез свои източници, потвърди новината, давайки уточнението, че това било предпоследното решение на партията.

Интересното в случая е, че Цецка Цачева е със счупен крак, което би направило кампанията за нея изключително тежка, а типичните обиколки из страната - вероятно невъзможни. 

Любопитно е вмъкването в този списък и на Томислав Дончев, който е ангажиран с техническата организация на изборите. Евентуална негова кандидатура би влязла в сериозен конфликт на интерси. 

Източник: Би Ти Ви