Според премиера държавата е подходила доста толерантно с петролния и газовия бизнес

"Държавата е подходила доста толерантно с петролния и газовия бизнес", заяви в предаването „Здравей, България” премиерът Бойко Борисов.

"Има по-малко приходи в хазната от продажба на горива от обичайното предвид, че в момента е времето, когато всички пътуват", коментира той.

Борисов обясни, че винаги първо търси вината в себе си и в държавата. 

"Всеки яде зелника, като му се даде", допълни Борисов. "Големите бензиностанции и най-новите колонки, на които им се радваха, се оказа, че никой не ги контролира", добави той. 

По думите му софтуера на колонките се манипулира. 

Божидар Лукарски по цяла нощ ми докладва какво е свършил, заяви още Борисов.

"Екип от прокурори, ДАНС, митници, НАП анализират всичко, което сме направили по проверките. Ще ги вкараме в ред, ще го направим ударно”, закани се Борисов.

Виж още: Сменят пломбите на 11 хил. бензоколонки в страната

Според шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов бензиностанциите ни лъжат по три начина. По думите му, оказва се, че има допълнителни закопани цистерни, които не са свързани с НАП. Втората измама е в количеството, което ни наливат. А третата е свързана с качеството на горивата.

"100 мл на литър отчита пловдивска колонка. Това значи, че ако заредиш 50 литра, 5 литра по-малко ти слагат, а плащаш повече на кола", обясни премиерът.

Източник: Нова телевизия