Певицата чакала да вземе колата си от наказателен паркинг, когато се скарала с Деница Михайлова - служителка на Външно министерство, участвала в сериала "Стъклен дом"

Рут Колева е била нападната от служителка на Министерството на външните работи (МВнР).

Певицата отишла да си вземе колата от наказателен паркинг.

Там станала свидетел как двама съпрузи се карат със служителите на гишето. Рут им прави забележка, казва им, че ще ги снима, а впоследствие жената я напада.

За това разказа самата Колева на профила си във "Фейсбук" късно снощи.

Нападателката на певицата е Деница Михайлова - образована ромка с магистърска степен по европейско управление и бакалавър по бизнес администрация и маркетинг, която гради кариера в МВнР.

Тя била първа на опашката заедно с мъжа си - "инвеститор от Оман".

Преди няколко години Деница нашумя с участието си в сериала на Би Ти Ви "Стъклен дом", където игра ролята на Мая. 

Denitsa mihaylova

Ето я и самата публикация на певицата, публикувана без редакция: 

"Изродщина по ориенталски (или как един спокоен ден се превърна в кошмар). Случвало ли ви се е да ви дигнат автомобила? Ами не е приятно? Разбира се, това е нищо в сравнение с това, което ще ви разкажа сега. Седя на опашка на наказателния паркинг в Подуене и чинно чакам да си платя глобичката и да си взема количката. По традиция пред мен има поне 6-7 човека, които чакат за същото с разликата, че наедно от гишетата се развива скандал между служители и една госпожа. Госпожата грубо отказва да си плати глобата и тя и мъжът ѝ (арабин) започват да обясняват на английски колко ужасна е България, българите какви сме измамници и прочее. След няколко минути сипане на обиди аз не се сдържах и помолих очтиво господина да не генерализира българите и да спре да обижда. В тоя китен момент, жената започва да ме обижда с епитети като "Наркоманка", "Ти ще видиш", "Облечена си от втората употреба"(??!? След което ми показа часовника си и каза, че бил. Струвал 30 бона) и прочее. На излизане аз тръгнах да снимам това симпатични семейство, ако не друго - то за спомен. А и защото имам право. Разбира се последвалото минава границите на всякакви общоприети норми - ЖЕНАТА СЛИЗА ОТ АВТОМОБИЛА И МЕ НАПАДА! С ЮМРУЦИ (шутове, скубане и тн). Пред свидетели. Аз в шок, звъня в полицията, която идва и не прави нищо (докато жената с мерцедеса започва да лъже и да обяснява как съм я наричала "курва", и как щяло да ми се стъжни). Да споменавам ли, че това се случва пред охранителните камери? С цялата си наглост, тея двамата започват да обясняват на полицията как въпросния арабин (Адил Саид Ахмед ал Шанфари, а биячката е жена му - Деница) бил инвестирал 100 милиона в България, все едно това им дава право да бият хората... Трагедия. Сега съм в 5то районно, насинена... Чакам да си подам жалбата и да видим дали в тая държава има капка справедливост". 

Певицата публикува и снимки от побоя, който й е бил нанесен. Тя е със синини по лицето, краката и тялото.

Sininite na rut koleva sled poboya

Rut koleva nabita

Nabiha rut koleva

Самата Деница работи от 10 години в МВнР, където започва като секретарка на тогавашния зам.-външен министър Радион Попов.

Според публикации на "Фрогнюз" Михайлова е имала проблеми с работната етика, но се ползвала с протекции от заместниците на външния министър Кристиан Вигенин по времето на кабинета "Орешарски". Преди да се омъжи за оманския инвеститор, е била съпруга на ромски партиен лидер. 

Версията на Михайлова

Пред Би Ти Ви тя разказа своята версия за скандала и боя с Рут Колева. По думите ѝ певицата лъже за инцидента. 

"Това са абсолютни лъжи от страна на Рут Колева. Около 18 ч. отидох да прибера автомобила си от наказателния паркинг на гара Подуяне. След това съпругът ми, който е омански гражданин, попита какво се е случило. Исках справка. След това въпросната госпожа във видимо неадекватно поведение се намесва в нашия разговор на английски. "Шибан сириец, мръсен терорист, заминавай си там, откъдето си дошъл", започна тя. Съпругът ми се обърна и ѝ каза, че не е сириец, а омански гражданин, но и сирийците са хора. Колева продължи да ръси страхотни ругатни на английски. Аз я призовах да не се меси и да спре да обижда. Вчера видях какво е написала и бях изумена", разказва Михайлова.

"Бях жертва на дискриминация, а съпругът ми - жертва на расизъм. Не съм я удряла. Тя ме нарече "курва" и "жена, която спи с чужденци". Тази госпожа е известна с лошия си нрав. След скандала тя започна да ме снима. След това аз запазих самообладание и отидох да взема автомобила си, тя ме провокираше. Аз слязох, взех ѝ телефона и казах веднага да изтрие снимките, а тя започна да ме блъска. Рут Колева започна да дере и съпруга ми. Тя искаше да му счупи очилата. Цялата съм издрана, гривната ми е счупена, а нейните синини няма как да са от вчера. Аз съм безкрайно обидена", допълни тя. 

По нейни думи съпругът ѝ е голям инвеститор в наша банка и обича страната ни.