Имахме оперативна информация, че се готви физическа саморазправа с Цветан Василев. Поръчката идва от България, но изпълнителите – не

Това обяви адвокатът на банкера Константин Симеонов в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия.

"Василев не се страхува. Той се притеснява, че може да има подобни инсинуации.
Тази информация беше от преди 2-3 седмици, но не мога да коментирам подробности", заяви още адв. Симеонов.

Делото в България

Той коментира заповедта за издирването на банкера в Интерпол и дали банкерът може спокойно да се върне в страната ни.

"Предложихме в началото на септември да се стигне до нормално водене на процес в България, но не се получи. Предложих да се махнат ограниченията, за да може да се работи спокойно по делото. Сега обаче ще трябва да се чака есктрадицията", добави адвокатът.

Делото в Сърбия

По повод делото срещу Василев в Сърбия, адвокат Симеонов обяви, че засега няма насрочено заседание.

Той обаче отрече отлагането на заседанието да зависи от връзките, които има банкерът в Сърбия. По думите му, за да може Василев да се прибере в България, трябва да бъде отменена заповедта за задържане в Интерпол, издадена на 28 юли.

Пране на пари

Защитникът на банкера бе категоричен, че не са били уведомени за разследването за пране на пари срещу Цветан Василев и съпругата му. Очевидно прокуратурата основно работи чрез медиите, посочи той.

Адвокат Симеонов коментира и информацията за имот на Женевското езеро, закупен от жената на Василев.

"Това е инвестиционен проект. Имотът е закупен преди 2 години и е бил платен чрез кредит.
Семейство Василеви нямат намерение да живеят в тази къща. Не познавам от близо сделката, но Цветан Василев твърди, че парите за покупката на имота не идват от КТБ", поясни защитникът на Василев и добави, че клиентът му няма никакви контакти с Делян Пеевски, още повече че в основата на всичко, което се случи с КТБ, очевидно е той.

Протестите на вложителите 

Убиха банката, както и мухата, с вестник, заключи адв. Симеонов. Протестите на вложителите в КТБ са свързани с БНБ и с действията на прокуратурата. Трябва да се проследи хронологията на тези две институции и ще видите как действията им са съгласувани, каза още адвокатът.